St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

a co na to Krakow?

Dyskusje na tematy rozmaite

a co na to Krakow?

Postprzez kocie łapki N mar 27, 2005 19:30

a w Krakowie jest jakas knajpa w klimatach ska? usycham z nudow wsrod klubingowcow,umpa umpa i poezji spiewanej.

strasznie bym poszla sie wyskakac a tu tylko slodkie klimaty na Kazimierzu.
kocie łapki

Postprzez skavliks Pn mar 28, 2005 7:48

ile juz bylo tematow o tych klubach :?: :evil: nie mozecie sie trzymac jednego tematu tylko co chwile sie pojawiaja nowe na prawie taki sam temat, nie czytacie dokladnie forum czy jak :?: a propo Krakowa to tam jest chyba duzo imprez reggae i koncertow wiec nie wiem dlaczego marudzisz :?
skavliks

Postprzez Siva Pn mar 28, 2005 10:24

skavliks napisał(a):a propo Krakowa to tam jest chyba duzo imprez reggae i koncertow wiec nie wiem dlaczego marudzisz :?

ja też bym marudziła, bo nie przepadam za reggae :lol:
Siva

Postprzez kocie łapki Pn mar 28, 2005 10:52

Skavliks!

Przegladalam wczoraj dokladnie forum i nie znalazlam nic aktualnego o Krakowie.Dawno temu byla tu taka knajpa Bosto tam czasem mozna bylo zastac ska.Bylam na kilka lat odcieta od starego towarzystwa i teraz gdy wrocilam nie ma mpich starych znajomych bo wiesz czas ich zabral do mieszczanskiego zycia.

Wyglada mi na to ze zaglebie ska to Slask i Pomorze a tu u nas poezyja spiewana,smutne panny spiewajace piesni zydowskie o zapomnianych miasteczkach,nieustanny wasacz Sikorowski i umpa umpa.

I konkretnie chce SKA a nie reagee.

Ciezko odnalezc nowych znajomych jak sie wypadlo z obiegu :D grupki sa hermetyczne i ukryte.
kocie łapki

Postprzez kremol Pn mar 28, 2005 21:16

'Chata' na ul.Pedzichow. Od czasu do czasu Ska Party sie odbywa. Poza tym miejscem Ska mozna posluchac w klubie Re (choc rzadko - trzeba miec szczescie).

Pozdrawiam
kremol

Postprzez skavliks Wt mar 29, 2005 12:20

Pomorze zaglebie ska buahahaha dobre :lol: :lol: :lol: widac ze dawno na pomorzu nie goscila kolezanka, dziwne bo jakos ja na fajne koncerty ska w ostatnim czasie do krakowa jechalem wlasnie, chocby na takie Slackers lub Polemic a nie na pozje spiewana :D
skavliks

Ha!

Postprzez kocie łapki Wt mar 29, 2005 14:38

Skavliks!

Wrocilam niedawno i czuje sie jak odhibernowana .Zrobiono mnie na specjalne zamowienie w 77 roku , wypadlam na kilka lat z obiegu ,wracam i co zastaje: pustke. Sam wiesz znajomi,poczta pantoflowa nie trzeba bylo szukac jakis marnych plakatow na miescie, bylo wspolne rozrabianie i wpadaly koncerty duze i male.

Teraz pracuje, nie bywam w city i jestem kompletnie odcieta od informacji.Szorstkiale dzieki za posta ,widac cos sie dzieje tylko ja niedzara nie widze i zdaje mi sie ze wszedzie to jest tyle ska ze ho ho ale nie tu.

Skaliks badz dobrym kolegą i daj mi znac na privie jak cos milego bedzie sie w Krakowie odbywac.Pozdrawiam w ten mily dzien
kocie łapki

Postprzez wirus Wt mar 29, 2005 15:27

skavliks napisał(a):Pomorze zaglebie ska buahahaha dobre :lol: :lol: :lol: widac ze dawno na pomorzu nie goscila kolezanka, dziwne bo jakos ja na fajne koncerty ska w ostatnim czasie do krakowa jechalem wlasnie, chocby na takie Slackers lub Polemic a nie na pozje spiewana :D

... poczekaj poczekaj.... już niedługo być może.... :twisted:
2000 tons of TNT !!!

Obrazek
wirus

Postprzez skavliks Wt mar 29, 2005 19:50

spoko panno Kocie lapki jesli bede cos wiedzial to dam znaka na 100% ale mysle ze o koncertach odbywajacych sie tam naprawde duzo jest w necie informacji a o lokalnych bibach typu party czy cos to nie mam pojecia poniewaz tam nie mieszkam, wiec sie tym nie interesuje :)

Wirus na co mam czekac? :D
skavliks

Postprzez wirus Wt mar 29, 2005 19:59

odwiedzimy z deską 3M... ale narazie css... :wink:
2000 tons of TNT !!!

Obrazek
wirus

Postprzez skavliks Wt mar 29, 2005 20:59

no to czekam :D a w czwartek to my nawiedzimy Wwa. :D balety beda juz mam cisnienie :twisted:
skavliks

Postprzez Pazdzioch-sc Wt mar 29, 2005 22:20

kocie łapki napisał(a):Skavliks!

Przegladalam wczoraj dokladnie forum i nie znalazlam nic aktualnego o Krakowie.Dawno temu byla tu taka knajpa Bosto tam czasem mozna bylo zastac ska.Bylam na kilka lat odcieta od starego towarzystwa i teraz gdy wrocilam nie ma mpich starych znajomych bo wiesz czas ich zabral do mieszczanskiego zycia.

Wyglada mi na to ze zaglebie ska to Slask i Pomorze a tu u nas poezyja spiewana,smutne panny spiewajace piesni zydowskie o zapomnianych miasteczkach,nieustanny wasacz Sikorowski i umpa umpa.

I konkretnie chce SKA a nie reagee.

Ciezko odnalezc nowych znajomych jak sie wypadlo z obiegu :D grupki sa hermetyczne i ukryte.
Zaglebie Ska to Zaglebie a nie hanysowo hehe
Pazdzioch-sc

Postprzez Czarli Wykalaczka Śr mar 30, 2005 7:41

Czesc,

apropos krakowa to wlasnie na kazimierzu jest knajpa gdzie mozna swobodnie posluchac ska. nazywa sie Propaganda i jesli za barem stoim Martin tj. od wtorku do czwartku to klimaty sa od reggae przez ska i punk.

a reszta miejsc to rzeczywiscie kraina lagodnosci..hehe

pozdrawiam

Czarli Wykalaczka
Nie jestem nienormalny, jestem tylko prorokiem i pomazańcem bożym.
Czarli Wykalaczka

Postprzez taka jedna Śr mar 30, 2005 8:50

No ska to rzeczywiscie w Propagandzie uslyszalam raz czy dwa razy ale...to tylko Mighty Mighty bostones albo real big fish co mnie mowiac szczerze nie robi, ale moze trafilam akurat na taki moment. Dawno nie bylam przejde sie i sprawdze. A w chacie na Pędzichowie w kwietniu moze...moooooooooze bedzie ska party znow i wtedy to nawet mjuzik na zyczenie...W Re ska puszczaja raczej zadko ale za to sa calkiem nie zle koncerty. tak a'propos dawno nie bylo moze sie zdarzy cos interesujacego tamze. Szkoda ze ta Srefe 22 zlikwidowali...
We'll change the world in seven days.

We'll change our lives, we'll change our ways.

We can rebuild, we can make it last

look at the future, forget the past.
taka jedna

Postprzez kocie łapki Śr mar 30, 2005 9:09

mmmmmmmmmmmmm.................

jeszcze trzy dni temu :( i wielka zazdrosc

no a terez tyle pozytecznych informacji ze wyglada na to ze gdy rusze tyleczek i uparcie przeszukam centrum ...........

no to juz nie marudze ze tu taka umpa-umpa dziura .

teraz sobie wszystko posprawdzam a jak bede nadal niezadowolona to zrzekam sie honorowego obywatelstwa Kraka i poprosze o azyl

az mnie laskocze w brzuchu :D :D :D

mmmmmmmm.........dzieki za info

Uklony dla Skavliksa .
kocie łapki

Następna strona

Powrót do Offtopic