St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
a co na to Krakow?
a co na to Krakow?a w Krakowie jest jakas knajpa w klimatach ska? usycham z nudow wsrod klubingowcow,umpa umpa i poezji spiewanej.
strasznie bym poszla sie wyskakac a tu tylko slodkie klimaty na Kazimierzu.
ile juz bylo tematow o tych klubach
Skavliks!
Przegladalam wczoraj dokladnie forum i nie znalazlam nic aktualnego o Krakowie.Dawno temu byla tu taka knajpa Bosto tam czasem mozna bylo zastac ska.Bylam na kilka lat odcieta od starego towarzystwa i teraz gdy wrocilam nie ma mpich starych znajomych bo wiesz czas ich zabral do mieszczanskiego zycia. Wyglada mi na to ze zaglebie ska to Slask i Pomorze a tu u nas poezyja spiewana,smutne panny spiewajace piesni zydowskie o zapomnianych miasteczkach,nieustanny wasacz Sikorowski i umpa umpa. I konkretnie chce SKA a nie reagee. Ciezko odnalezc nowych znajomych jak sie wypadlo z obiegu
Pomorze zaglebie ska buahahaha dobre
Ha!Skavliks!
Wrocilam niedawno i czuje sie jak odhibernowana .Zrobiono mnie na specjalne zamowienie w 77 roku , wypadlam na kilka lat z obiegu ,wracam i co zastaje: pustke. Sam wiesz znajomi,poczta pantoflowa nie trzeba bylo szukac jakis marnych plakatow na miescie, bylo wspolne rozrabianie i wpadaly koncerty duze i male. Teraz pracuje, nie bywam w city i jestem kompletnie odcieta od informacji.Szorstkiale dzieki za posta ,widac cos sie dzieje tylko ja niedzara nie widze i zdaje mi sie ze wszedzie to jest tyle ska ze ho ho ale nie tu. Skaliks badz dobrym kolegą i daj mi znac na privie jak cos milego bedzie sie w Krakowie odbywac.Pozdrawiam w ten mily dzien
... poczekaj poczekaj.... już niedługo być może....
spoko panno Kocie lapki jesli bede cos wiedzial to dam znaka na 100% ale mysle ze o koncertach odbywajacych sie tam naprawde duzo jest w necie informacji a o lokalnych bibach typu party czy cos to nie mam pojecia poniewaz tam nie mieszkam, wiec sie tym nie interesuje
Wirus na co mam czekac?
Zaglebie Ska to Zaglebie a nie hanysowo hehe
Czesc,
apropos krakowa to wlasnie na kazimierzu jest knajpa gdzie mozna swobodnie posluchac ska. nazywa sie Propaganda i jesli za barem stoim Martin tj. od wtorku do czwartku to klimaty sa od reggae przez ska i punk. a reszta miejsc to rzeczywiscie kraina lagodnosci..hehe pozdrawiam Czarli Wykalaczka Nie jestem nienormalny, jestem tylko prorokiem i pomazańcem bożym.
No ska to rzeczywiscie w Propagandzie uslyszalam raz czy dwa razy ale...to tylko Mighty Mighty bostones albo real big fish co mnie mowiac szczerze nie robi, ale moze trafilam akurat na taki moment. Dawno nie bylam przejde sie i sprawdze. A w chacie na Pędzichowie w kwietniu moze...moooooooooze bedzie ska party znow i wtedy to nawet mjuzik na zyczenie...W Re ska puszczaja raczej zadko ale za to sa calkiem nie zle koncerty. tak a'propos dawno nie bylo moze sie zdarzy cos interesujacego tamze. Szkoda ze ta Srefe 22 zlikwidowali...
We'll change the world in seven days.
We'll change our lives, we'll change our ways. We can rebuild, we can make it last look at the future, forget the past.
mmmmmmmmmmmmm.................
jeszcze trzy dni temu no a terez tyle pozytecznych informacji ze wyglada na to ze gdy rusze tyleczek i uparcie przeszukam centrum ........... no to juz nie marudze ze tu taka umpa-umpa dziura . teraz sobie wszystko posprawdzam a jak bede nadal niezadowolona to zrzekam sie honorowego obywatelstwa Kraka i poprosze o azyl az mnie laskocze w brzuchu mmmmmmmm.........dzieki za info Uklony dla Skavliksa .