Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

Blog o muzyce ska

Dyskusje na tematy rozmaite

Blog o muzyce ska

Postprzez Toomasz18 Śr lut 16, 2011 22:44

http://toomasz.blox.pl/html jest to adres mojego pierwszego blogu o tematyce ska. Blog dopiero ma 1 dzień, więc jest bardzo niedopracowany. Co według Was powinienem zmienić, co dodać co wyrzucić itp? Czekam na propozycje i opinie ;)
Toomasz18

Re: Blog o muzyce ska

Postprzez Raul Śr lut 16, 2011 23:13

Na blogu napisałeś "Codziennie bde pisał o wykonawcach muzyki Ska". Spodziewałem się czegoś napisanego przez ciebie, a znalazłem tylko teksty kopiowane z last.fm lub, jak to jest w przypadku innych tekstów, z wikipedii. Nie widzę w tym większego sensu.
Obrazek
Raul

Postprzez Toomasz18 Śr lut 16, 2011 23:22

A co myślisz nad tym abym którko streszczał, historię zespołu/wykonawcy. A potem pisał swoje odczucia, wrażenia itp. dot. zespołu/wykonawcy?
Toomasz18

Postprzez Rude Śr lut 16, 2011 23:28

Ja myślę, że to strata czasu, bo to samo o artyście mogę przeczytać np. na wikipedii, a zdanie prowadzącego blog, który jest dużo młodszy ode mnie (a przez to jego znajomość muzyki jest mniejsza) zwyczajnie mnie nie interesuje.
Let's go crazy
Rude

Postprzez Raul Śr lut 16, 2011 23:45

Toomasz18 napisał(a):A co myślisz nad tym abym którko streszczał, historię zespołu/wykonawcy. A potem pisał swoje odczucia, wrażenia itp. dot. zespołu/wykonawcy?

Po co streszczać? Wystarczy podać link do całości. Lepiej od razu pisać swoje odczucia, wrażenia itd.

Rude napisał(a):Ja myślę, że to strata czasu, bo to samo o artyście mogę przeczytać np. na wikipedii, a zdanie prowadzącego blog, który jest dużo młodszy ode mnie (a przez to jego znajomość muzyki jest mniejsza) zwyczajnie mnie nie interesuje.

Tak jakby wyższy wiek oznaczał automatycznie większą znajomość muzyki. Błędne założenie.
Obrazek
Raul

Postprzez jezus Cz lut 17, 2011 15:19

nie odstraszajmy mlodego od muzyki i klimatu. nie ma nigdzie zmz czy innych koncow swiata wiec mozna mu odpuścić;P
Obrazek
jezus

Postprzez Rude Cz lut 17, 2011 22:50

Raul :arrow: odnosiłem to bardziej personalnie, bo skoro mam czytać jakiegoś bloga, to kogoś, kto w tym siedzi dłużej, albo ma większe pojęcie ode mnie, a nie kopiuje opisy z innych stron. Z racji redakcyjnych obowiązków słucham dość sporo i nie chce mi się ciągle wałkować tych samych kapel, tylko szukam czegoś nowego. Mam nadzieję, że wyszło bardziej zrozumiale :wink:
Let's go crazy
Rude

Postprzez Raul So lut 19, 2011 1:22

Rude napisał(a):Raul :arrow: odnosiłem to bardziej personalnie, bo skoro mam czytać jakiegoś bloga, to kogoś, kto w tym siedzi dłużej, albo ma większe pojęcie ode mnie, a nie kopiuje opisy z innych stron. Z racji redakcyjnych obowiązków słucham dość sporo i nie chce mi się ciągle wałkować tych samych kapel, tylko szukam czegoś nowego. Mam nadzieję, że wyszło bardziej zrozumiale :wink:

Rozumiem o co ci chodzi. :wink: Też wolałbym poczytać o jakiejś nowej kapeli (najlepiej nieanglojęzycznej i z kobiecym wokalem), albo wręcz przeciwnie, o jakimś starociu, przypadkiem odgrzebanym w przepastnych zasobach internetu. Jednak, to uwaga do autora bloga, jeśli już mam czytać teksty o kapelach, które znam od lat, to chciałbym przeczytać jakieś świeże spojrzenie na dany temat. Interesuje mnie co ludzie (niekoniecznie związani z tzw. klimatem) myślą o muzyce, której słucham na co dzień. Chciałbym np. przeczytać recenzję płyty Specialsów napisaną przez delikwenta "siedzącego" w muzyce elektronicznej. :D Może uda się wprowadzić to w życie.
Obrazek
Raul

Powrót do Offtopic