Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

Jak powinna wyglądać Rude Girl ?

Dyskusje na tematy rozmaite

Re: Jak powinna wyglądać Rude Girl ?

Postprzez Przedwojenna Wt lis 17, 2009 22:59

Witam wszystkich bardzo serdecznie :D
Bardzo interesuje mnie styl związany z moim ulubionym gatunkiem muzycznm dlatego zainteresowałam się tym tematem. Myślę, że jeszcze wszystko w nim odnośnie wyglądu RUDE GIRL nie zostało napisane. Czasy się zmieniają wiec może i w tej materii się coś zmieniło :?: 8) Może jakieś nowe zdjęcia, artykuły etc ktoś zapoda :D :?: Będę bardzo zobowiązana.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW :wink:
Przedwojenna

Postprzez Rude Śr lis 18, 2009 15:05

Ależ stary temat został dokopany!

Przy okazji sam przejrzałem nieco odpowiedzi i choć wiem, że przez ten czas poglądy na różne sprawy mogły się ludziom zmienić, to nieodmiennie bawi mnie optowanie za "małpą" u rude girls. Nie dość, że ta fryzura jest paskudna, to na dodatek jest charakterystycznie skinowskim wynalazkiem. Mieszanie obu rzeczy odbywa się tylko ze szkodą dla... samych kobiet.

A ustosunkowując się do powyższego postu: ubieraj się jak chcesz. Pewnie, że mile widziane byłoby wdzianko eleganckie, tj. spodniczka, koszula itp. ale przecież nie ma żadnego przymusu. Nie sugeruj się opowieściami o identyczności stylu skin girl i rude girl, bo roznice sa ogromne (na szczescie).
Let's go crazy
Rude

Postprzez BogusKowalski Cz lis 19, 2009 11:33

sexy, inteligencja, swiadomosc co dobre w muzyce a co nie, umiejetnosc tanca, wdziek, odwaga, niebanalnosc + kilka subtelnych znakow who I am. wystarczy :P
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Tytus Cz lis 19, 2009 12:27

ja nawet swoich starych wypowiedzi nie czytam, i proszę ich nie cytować bo pewnie wstyd na całą wieś;)

Rude napisał(a):Nie dość, że ta fryzura jest paskudna, to na dodatek jest charakterystycznie skinowskim wynalazkiem.

pewnie masz na myśli fryzurę na tzw. " małpkę aka choroba popromienna ewentualnie zgolmy sobie prawie wszystkie włosy". rzeczywiście, niestylowe.

lecz elegancko przystrzyżona skinhead girl w klasycznym stylu to jest cud miód malina. ale co tam będziemy o gustach dyskutować

a w temacie. nie wydaje mi się żeby był od górnie ustalony szablon wyglądu, zarówno rude girl jak i rude boy. każdy ubiera się jak kto woli. jedni nawiązują do subkultury skinheadów, inni jeszcze do czegoś tam innego. hulaj dusza.
Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Tytus

Postprzez Przedwojenna So lis 21, 2009 11:09

Ostatnimi czasy zauważyłam jakieś dziwne zainteresowanie dziewczyn stylem pin up. Nie piszę, że mi się on wcale nie podoba, ale nie pasuje mi nawet wizerunek SHG a co dopiero do RG. Na zachodzie widziałam wiele świetnie wystylizowanych RG w PL niestety ani jednej....
:cry:
Przedwojenna

Postprzez STĘPEL So lis 21, 2009 12:37

Daruj sobie taki kolor i wielkośc czcionki. Jeszcze nie jesteśmy tacy starzy, żeby pisac nam, aż takimi dużymi literami.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez skanker Wt lis 24, 2009 13:40

nieodmiennie bawi mnie optowanie za "małpą" u rude girls. Nie dość, że ta fryzura jest paskudna

Tu się zgodzę. Poza NIELICZNYMI wyjątkami tzw. małpka to fatalna fryzura. Nie ma to jak piękne włosy u kobiety a nie jakiś placek na łbie i pejsy :wink:
skanker

Poprzednia strona

Powrót do Offtopic