Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

Jak powinna wyglądać Rude Girl ?

Dyskusje na tematy rozmaite

Jak powinna wyglądać Rude Girl ?

Postprzez Tytus Pt sty 28, 2005 19:19

bo panienki w warszawie maja watpliwosci...i okazuja sie rozne smieszne rzeczy ....
Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Tytus

Postprzez GAŁA Pt sty 28, 2005 20:08

Dużo panien myli styl Rude Girls z skinowskim image...czyli małpy i te sprawy. A taka jest prawda, że pomimo iż obie kultury kiedyś się przenikały to jednak wygląd Rude Girls jest bardziej wyglądem słodkiej dziewczynki w "szkolnym mundurku" (mówimy tu oczywiście o Europejskiej wersji, bo na Jamajce to jest to wygląd typowej dancehall Queen Bich). Oczywiście jak we wszystkim trzeba do pewnych motywów podchodzić z przymróżeniem oka, ale pierwowzór przedstawia się następująco

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez radzim00 Pt sty 28, 2005 22:32

Taaa, mi zdecydowanie bardziej odpowiadają standardy europejskie 8)
STAY RUDE!!!!!!
radzim00

Postprzez Flick So sty 29, 2005 2:54

Ja tam nie zdzierze panienek w krawatach : / jakos zawsze mnie to odpycha ... ale jakas krotka spodniczka ponczoszki , krotkie martensy ... obcisly sweterek zawsze sa git :)
"If you're arrogant, tough,

smart and clean looking

you got to be a Mod then !"

http://www.polishmods.prv.pl

Obrazek
Flick

Postprzez Flick So sty 29, 2005 3:01

Obrazek

Obrazek - Klasyk

nie chce mi sie szukac, ale to chyba tzw. Kanon rite ? :-)?
"If you're arrogant, tough,

smart and clean looking

you got to be a Mod then !"

http://www.polishmods.prv.pl

Obrazek
Flick

Postprzez ska_lady So sty 29, 2005 3:35

dobra dobra..ja sobie nie wybrzam kobietki.a przynajmniej takowej nie znam..co by caly czas tegosz stylu sie trzymala..;) :lol:

a ktos moze zna..?to dlon uscisne 8) 8) 8)
ska_lady

Postprzez Tytus So sty 29, 2005 8:00

teraz ja sie troche wymadrze:)

po pierwsze: moim skromnym zdaniem nie ma czegos takiego jak sztywny kanon ubierania sie w stylu rudegirl. jezeli w przypadku facetow wszyscy wiedza o co chodzi (garnitur, krawat, pork pie, te sprawy), to w przypadku kobit nic takiego nie powstalo. monza sie ubierac, tak sieak, owak i mowic ze jest sie rudegirl.

z gala sie nie zgodze ze rudegirl sie czasem myla ze skinheadgirls. granica tak samo jak w przypadku facetow jest plynna. czasem roznia sie tylko innymi znaczkami. owszem, laski fajnie wygladaja ale... blagam ...krawaty dla kobiet, zenada....

to chyba sa laski z venus hill, tak?

no i chyba wazna sprawa, fryzura, ja bede obstawial przy swoim, czyli ze laska powinna miec malpke. to najlepiej pasuje, bo jak malpki brak to w tym momencie to kazda moze sobie powiedziec: jestem rudegirl, heeh. do tego spodniczka przed kolana albo mini, polowka freda perrego i rudeness in heart:)

ale trudno sie nie zgodzic, ze caly trik polega na tym, zeby na zewnatrz wygladac grzecznie, ale wewnatrz miec zadziora :twisted:

no dobra, to jest moje zdanie, eheeh...

ps. flick pokazal rysuneczki beat betty, i uwaza to za klasyk. laski z bodysntachers moze sie tak ubieraly, ale to chyba zalatuje jak dla mnie troche jakims rokenrolem:P

a pauline black ubierala sie jeszcze inaczej....

:D
Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Tytus

Postprzez GAŁA So sty 29, 2005 8:45

nie wnikam co jest żenadą a co nie, i dalej bede obstawał przy swoim, że jest różnica pomiedzy stylem rude girl, a skingirl- pomimo, iż te style mogły się kiedyś przenikać....garnica może kiedyś była płynna, ale teraz powoli coraz mocniej zaczyna się zaznaczać. Nie tylko krawaty wchodzą w rachubę, ale też szerokie kołnierze- te w sumie częsciej spotykałem u panien. Czemu Tytus obstajesz przy tej małpie?....Rude girl z założenia ma być słodką dziewczynką, a taki fryc jest bardziej "drapieżny", niż słodki. Kolejny babol to martensy to mini, no daj ty spokój, bardziej by był odpowiedni jakiś mały obcasik. Rzeczywiście na zdjeciach jest Venus hill, ale ich ubiór nie jest jakimś evenementem, znam naprawdę sporo bandów w podobnym Rude girl stylu.

Podsumowując myslę, że do wszystkich takich przepisów dotyczących "mundurka" Rude Girl należy podejść z przymróżeniem oka, ale współczeny wzór powinien wyglądać tak jak przedstawiłem.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śr lut 02, 2005 16:41 przez GAŁA, łącznie edytowano 2 razy
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez dj jula So sty 29, 2005 9:18

ej chłopaki,no co wy??? rude girl się powinno być duszą a nie ubiorem!!1 i to jest najważnijsze przecież :lol:
give me a break, now mister
you've got me all wrong
dj jula

Postprzez GAŁA So sty 29, 2005 9:20

dj jula napisał(a):ej chłopaki,no co wy??? rude girl się powinno być duszą a nie ubiorem!!1 i to jest najważnijsze przecież :lol:

I o to chodzi i o to chodzi....dlatego pisałem, że wszystko należy traktować z przymróżeniem oka :wink: Bo najgorsza jest chyba rozdwojona osobowość, tzn. strojenie się pod publike.... bede miał ochotę to przydę na ska party w dresach, albo jak rude boy na ryby (a i tak bywało)
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez Pazdzioch-sc So sty 29, 2005 11:06

njalepsze sa rude girlz z dredami he he he... ;>
Pazdzioch-sc

Postprzez Jacko So sty 29, 2005 11:13

dj jula napisał(a):ej chłopaki,no co wy??? rude girl się powinno być duszą a nie ubiorem!!1 i to jest najważnijsze przecież :lol:

Ale, my jesteśmy wzrokowcami!!! :lol:

Co do ubioru, to szkolny mundurek ze spódniczką w kratkę i białymi podkolanóweczkami a do tego Martensy ósemki to cudny widok :) Taka, nie do końca grzeczna dziewczynka. A co do fryzury, to małpka nie jest jedyną słuszną opcją, fajowe są długie włosy spięte w dwa kucyki i do tego obowiązkowo grzywka! Grzywka jest konieczna!!! 8) A w ogóle, to najfajniejszą fryzurę ma moja piękna i koniec :!:
Gdzie jest linia K?

Co na Grochów tak pięknie szła!
Jacko

Postprzez GAŁA So sty 29, 2005 11:39

no w końcu jakiś rozsądny głos w sprawie....nie małpa tylko dłuższe włoski z kucykami i nie polówka, ale biała koszula, najlepiej z dłuższym kołnieżem, nie skarpetki, ale podkolanówy- a do tego lekki obcasik
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez wisienka So sty 29, 2005 11:39

no tak :wink: wystarczy umówić się w 6 bab na kawę, poruszyć jeden niewinny temat i już cała Polska o tym gada :P
wisienka

Postprzez GAŁA So sty 29, 2005 11:43

dobrze niech może któraś z pań się wypowie w kwestii, na czym polegają te wasze wątpliwości? (cytując Tytusa)
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Następna strona

Powrót do Offtopic