St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Kino, teatr, ksiazka i inneW poniedziałek 9 kwietnia wcześnie rano w szpitalu w Bratysławie zmarł Egon Bondy (Zbyněk Fišer), czeski folozof i poeta, duchowy ojciec undergroundu (nie tylko czeskiego). Niektóre jego wiersze stały się tekstami piosenek The Plastic People of the Universe. Wielki przyjaciel Buhumila Hrabala. Miał 77 lat.
Uuuu szkoda, własnie z nim wywiad czytałem. Wykrusza się niestety ekipa czeskich pojebów. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Kurde, coś ostatnio złe wiadomości przynoszę. W wieku 84 lat zmarł Kurt Vonnegut.
http://czytelnia.onet.pl/0,1517730,0,0,0,wiadomosci.html
"Cafe pod Minogą", film polski z 1959, scenariusz Stanislaw "Wiech" Wiechecki. Bardzo dobre kino plus język Wiecha i starej Warszawy.
Dziekuje Aqualungowi i Oczniowi za rekomendacje. Ska`d 4 life !
Przed chwilą w wideotece dorosłego człowieka w TVP2 pokazali teledysk Sam The Sham And The Pharaohs do piosenki Wooly Bully znanej chyba wszystkim z wersji Bad Manners. Fajnie się takie rzeczy ogląda, he, he. Ten teledysk można sobie odszukać na YouTube. Polecam.
ten teledysk i kawalek wymiataja.
kupilem nawet plyte.okazalo sie, ze wszystkie numery sa prawie identyczne Ska`d 4 life !
no to jest, nawet jak na Klate, wyjatkowo slabe. Ska`d 4 life !
Polecam-FOTOPLASTIKON-w-podworku-w-al.Jerozolimskich-zaHotelem-Polonia
To-ma-100-lat-i-zajebiscie-dziala. W-srodku-miedzyinnymi.-trojwymiarowe-zdjecia-przedwojennej-Warszawy. Nie-do-przegapienia. wtorek-czwartek 15-18.00 soboty 11-15.00 Ostatnio edytowano N gru 23, 2007 13:59 przez BogusKowalski, łącznie edytowano 2 razy
Ska`d 4 life !
nie zauważyłam wcześniej Waszej wzmianki o "Szewcach u bram". dołączam się do wyrażonych powyżej opinii - słabizna wyjątkowa, tym większa, że aspirująca rzekomo do bycia nowatorską interpretacją (?)Witkacego. zaśmiałam się kilka razy, za każdym razem łapiąc się jednak po chwili za głowę ze wstydu, że ruszają mnie tak żenadne żarty...poza tym jednak nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać, czy może zasnąć, a z letargu emocjonalnego zdołały mnie wyrwać tylko znajome dzwięki "london calling" (
PS. a do fotoplastykonu to trza koniecznie iść, dzięki Pablo za cynk A.G.G.R.O. !
Jesli-ktos-ma-ochote-zobaczyc-co-robie-kiedy-nie-mysle-o-ska:
Zapraszam na próby czytane dramatu hiszpańskiego: ▪ 27 stycznia 2008, godz. 17.00, Centrum Artystyczne Montownia Warszawa, ul. M. Konopnickiej 6 FEDERICO GARCIA LORCA "YERMA" Yerma- Marzena Trybała Maria- Bożena Suchocka Stara Wieśniaczka- Irena Jun Dolores- Bożena Suchocka Juan- Krzysztof Majchrzak Victor- Jacek Poniedziałek oraz:Lidia Sadowa i Natalia Panasiuk. żywy dźwięk:Janusz Rutkowski i Marek Gonzalez opieka reżyserska Reda Paweł Haddad ▪ 29 stycznia 2008, godz. 18.00, Instytut Teatralny im. Z Raszewskiego Warszawa, Al. Ujazdowskie 6 JUAN MAYORGA HAMELN Montero- Zdzisław Wardejn Rivas- Lech Łotocki Paco- Paweł Nowisz Raquel- Aleksandra Bożek Gonzalo- Michał Żurawski opieka reżyserska Reda Paweł Haddad Po próbie czytanej odbędzie się prezentacja książki Słowa, Rzeczy, Imiona. Sześć sztuk z Hiszpanii oraz dyskusja z udziałem m. in. dramatopisarza Juana Mayorgi, autora sztuki Hameln. ▪ 3 lutego 2008, godz. 19.00, Plan B Warszawa, al. Wyzwolenia 18 JOSÉ RAMÓN FERNÁNDEZ NINA Nina- Natalia Panasiuk Blas- Jakub Wieczorek Esteban- Michał Breitenwald dźwięk na żywo- Mikołaj Tabako. Próba czytana jest często lepszym i ciekawszym teatrem niż gotowe przedstawienie. Niedosyt scenicznej formy uruchamia bezgraniczne pokłady wyobraźni widza i daje szansę na inscenizacje intymnej opowieści we własnej głowie. Aktor jest tu kimś pomiędzy postacią dramatu, performerem korzystającym z brechtowskiego efektu obcości i ludowym opowiadaczem historii. A nieograniczona wędzidłem wielotygodniowych prób rola i pusta scena obiecują świeżość improwizacji. Zapraszam! PS.Koledzy-muzycy-grali-lub-graja-w-Bartendersach a-po-czytaniu-postaram-sie-kazdemu-ska-plyte-sprezentowac Ska`d 4 life !