The Bartenders w Klubie 55!
2012-06-01, Warszawa
Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków ska®gae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1... więcej » |
![]() |
krew dla Sambora !!!
krew dla Sambora !!!no bardzo przykra sprawa jest.
nie znam szczegółow ,ale Sambora ze Skapointu natłukli ostro wczoraj czy kiedy tam i chłopak walczy o życie! sprawe znam od Sokola (a info w ogole jest od ojca Sambora) i wychodzi na to ze jest bardzo potrzebna krew, niezaleznie jakiej grupy ponoc (??) bo tylko do przetłaczania. ja sie na tym nie znam wiec nie wiem co i jak, ale chlopak lezy na Bielanach (tzn chyba sie to 'Wojewódzki Szpital Zespolony im. L.Rydygiera w Toruniu' nazywa) i wszystkich sie uprasza zeby krew dawali w ilosciach hurtowych! z dopiskiem 'dla Sambora' ma byc zeby nie bylo watpliwosci dla kogo ten dar. jak cos pochrzanilem z informacjami to prosze mnie poprawic, jesli ktos wie lepiej
Moze sie myle ale takie obrazenia co ma ( a ma powazne ) wskazywac moga ze pierdolnal w niego samochod........kutas jakis jebany...No ale wszystko sie wkrotce wyjasni.
Sambor trzymaj sie!!!
o! to ja jeszcze wyjasnie dla tych co by mieli takie watpliwosci
jak ja odnosnie tej dowolnej grupy krwi: chodzi o to ze jak przyjdzie do szpitala w Toruniu krew z dopiskiem "SAMBOR" to na miejscu wymienia ja na taka co trzeba. nie rozeznaje sie na tym do konca ale teraz to ma sens. takze jutro mam nadzieje ktos sie do odpowiedniego punktu pofatyguje!
no i mala konfrontacja mojej dobrej woli z rzeczywistoscia nastapila
rano myknalem do przychodni kolo domu zapytac sie, czy jak mnie dwa dni temu szczepili na gruźlicę jakas to nie ma zadnych przeciwskazan z utaczaniem mi pol litra krwi - no i jakis pielegniarski babol z usmiechem na ryju odrzekl: 'tak, jasne ze mozesz' no to dymam twardo przez pol miasta w miejsce odpowiednie, wypelniam na miejscu ankiete, bo to debiut moj mial byc i co sie okazuje ze po tym szczepieniu najwczesniej za miesiac moge! tyle dobrego z mojej podrozy wyniklo ze sie dowiedzialem takiej sprawy: moga byc powazne problemy z transportowaniem krwi z miasta do miasta (szczegolnie gdzies dalej). ja tam juz sie w ogole nie rozeznaje jak to wszystko dziala, ale zdaje sie ze jak sie powie: 'ta krew ma jechac do Sambora do Torunia' to jest calkiem prawdopodobne ze beda sie wykrecac i profesjonalnie nas w konia robic. takze jedyny chyba 100% pewny sposob na to zeby miec pewnosc, ze ta krew trafi tam gdzie trzeba to wizyta w Toruniu no nic, ja sie narazie wiecej nie udzielam, trzymam za Sambora kciuki i walcz chłopie! EDIT: o! to jeszcze moze jak sie ktos zdecyduje to taki formularz bedzie mu troche pomocny (sie przynajmniej moze nie najezdzi jak kto glupi ) strona1 strona2 juz danych mi sie kasowac nie chce wiec niech sie jednostka jawna i nieanonimowa w pelni stane.
no jakbys kombinowal w Trojmiescie oddawac to na pewno
im dokladne namiary szpitala w Toruniu przede wszystkim podaj. + dopisek
Wczoraj rozmawiałem z ojcem Sambora zadzwonił z prozbą o krew
Z tego co mówił to nie jest zbyt wesoło,w każdym bądz razie jest nie przytomny po 2 operacjach i cały czas brak jest krwi. Wszystko to ma mieć dopisek dla SAMBORA ps.Jak by ktoś miał jakiś namiar na ludzi ze SKAPOINTA lub innych znajomych to niech ich zawiadomią SAMBOR TRZYMAJ SIĘ
DOBRA koniec tej gatki ja mam 0 RH+ czyli mogę być dawcą dla każdego. Jeśli sprawa jest w dalszym ciągu aktualna to jestem pod telefonem 504- 775- 797. Rok temu sam walczyłem o zycie i miałem niezły przypał, bo moja krew jest niezwykle żadka, no i poniekąd cenna. Także bez zbędnego pierdolenia, czekam na odzew (do Torunia mam tylko godzinę jazdy)
24 AND 7 CREW Olsztyn
ludzie na tej stronie PCK z poonktami krwiodastwa nic nie ma sa tylko dooze miasta podane, ale w kazdym miescie jest jakis punkt tylko ze nie zawsze otwarty, poprostu w wyznaczone dni je otwieraja ale o to gdzie jest w waszej miescinie taki poonkt to moosicie sie dowiedziec w obojetnie jakiej przychodni lekarskiej . na samym wstepie macie dloogi formularz do wypelnienia, od razu moowie ze osoby ktoore mialy ostatnio cos przekloowane, robione dziary, operacje, byly za kratami lub mialy jakies choroby zakazne nie maja co isc bo i tak nie oddadza krwi.
LAMBRETTA RULEZZZZ
Wez mi nic nie mow, bo az sie zaczynam czuc winny ze to kurewskie szczepienie zrobilem dwa dni temu... a grupe tez mam przeciez wlasnie taka
kurwa mać... to rzeczywiście nie ciekawie...
na tej stronie pck znalazłem takie info : "....Grupa "0" jest szczególnie cenna także z tego powodu, że można ją przetaczać również wówczas, gdy zabraknie krwi innych grup.." dlatego chyba nie jest tak ważne jakiej grupy krew oddamy... sambor - nie daj sie chłopie!
kurwa mać... to rzeczywiście nie ciekawie...
na tej stronie pck znalazłem takie info : "....Grupa "0" jest szczególnie cenna także z tego powodu, że można ją przetaczać również wówczas, gdy zabraknie krwi innych grup.." dlatego chyba nie jest tak ważne jakiej grupy krew oddamy... sambor - nie daj sie chłopie!
niestety ja odpadam mimo ze 0RH+ krew która się nadaję idealnie, to dzis się dowiedziałam, ze jak byłam kiedyśt am chora na żóltaczkę to niestety dupa. Przykro mi ale idę namawiać rodziców oni oboje 0RH+
Nie daj się stary!! ola79