St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

Piłka Nożna & nasze skórokopy

Dyskusje na tematy rozmaite

Postprzez [prezes] Wt maja 30, 2006 22:01

Spokojnie, to był manewr taktyczny mający na celu zmylenie przeciwników. :)

Ja wierzę i mam nadzieje...
[prezes]

Postprzez Beret Wt maja 30, 2006 22:03

Zdaje mi się, że ta bramka przejdzie do historii polskiego futbolu, a interwencja Kuszczaka będzie teraz pokazywana w tych śmiesznych przerywnikach na Eurosporcie... Kurde, szkoda chłopaka trochę, młody jest, ciekawe czy da sobie z tym radę do mundialu... :?
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
Beret

Postprzez STĘPEL Wt maja 30, 2006 22:06

Niestety nie moglem meczu zobaczyc, ale ta barmke pewnie nie raz beda pokazywac.

Na necie oczywiscie zajebane buce juz jada na reprezentacje, ale jak cos wygraja w Dojczu to beda sie podniecac - frajerstwo pierdolone.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez [prezes] Wt maja 30, 2006 22:45

No bo jak się nie jest wiernym po porażce i dumnym po zwycięstwie, to się kibicem nie jest! :)

I zero szacunku dla tych co dziś gwizdali na swoich na stadionie.
[prezes]

Postprzez jareg Śr maja 31, 2006 6:17

STĘPEL napisał(a):ale jak cos wygraja w Dojczu

Baloniki w loterii fantowej. :wink:
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez Jamezzz Śr maja 31, 2006 8:12

http://www.youtube.com/watch?v=Sxs8llNBP00 :lol:

Hehe - i znów jesteśmy sławni...
Obrazek
Jamezzz

Postprzez radzim00 Pn cze 05, 2006 15:10

STAY RUDE!!!!!!
radzim00

Postprzez Adi-Żory Wt cze 06, 2006 1:25

Prof. Miodek: Kibice na Śląskim nie zrobili wiochy

Nie mam żadnych pretensji do kibiców na Stadionie Śląskim. Nie powinno się być kibicem bezwarunkowo. To rodzi fanatyzm - mówi prof. Jan Miodek, wybitny językoznawca i wielki kibic piłki nożnej.

Słaba gra naszej reprezentacji we wtorkowym meczu z Kolumbią i głupio stracone bramki zdenerwowały kibiców na Stadionie Śląskim. Gwizdali na polskich piłkarzy i głośno wypominali trenerowi Pawłowi Janasowi, że nie powołal do kadry Jerzego Dudka i Tomasza Frankowskiego. - Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś - mówił po meczu bramkarz Artur Boruc.

Piotr Zawadzki: Dlaczego kibice wygwizdali reprezentację w meczu z Kolumbią?

Jan Miodek: Bo grała źle, nieładnie. Ja mam uczucia obojętne wobec takiej piłki. To brzydki futbol, w ogóle nie mam do niego serca.

Niektórzy piłkarze mieli po meczu pretensje o gwizdy. Czy kibic powinien być ze swoją drużyną, a już szczególnie z reprezentacją, bezwarunkowo na dobre i na złe?

- Nie mam żadnych pretensji do kibiców. Nie powinno się być kibicem bezwarunkowo. To rodzi fanatyzm, a fanatyzm jest groźny. Ja się boję każdego fanatyzmu: politycznego, religijnego, sportowego również.

Bramkarz Artur Boruc powiedział, że kibice odstawili lekką wieś.

- Nie ma racji. Piłkarze za to, co pokazali, zasłużyli na wygwizdanie.

Publiczność wygwizdała Grzegorza Rasiaka, domagała się gry Tomasza Frankowskiego.

- Kibice zawsze mają swoich ulubieńców i wrogów. Pamięta pan, jak kiedyś gwizdali na Kazimierza Deynę? To było irracjonalne, bo przecież Deyna był wspaniałym piłkarzem i wiele zrobił dla reprezentacji. Ja w takich sytuacjach zawsze trzymam stronę ofiary, ale ten Rasiak?... W Anglii też go przecież specjalnie nie lubią. Cenię Frankowskiego i wiem, że Janasowi kibice nie wybaczą pominięcia tego napastnika. Ale może ten Rasiak jednak na mundialu coś strzeli?

Czy Pan też gwizdał na meczach?

- Nie potrafiłem, niestety, gwizdać na palcach. Zabierałem jednak na stadion syna i on gwizdał. Marcin jako dziecko miał takie ładne, długie loczki na głowie. Siedzący obok nas kibice dziwili się, że taka miła dziewczynka, a umie gwizdać.

Co Pan sądzi o wpadce bramkarza Tomasza Kuszczaka?

- W latach 50. byłem na meczu Kolejarza Tarnowskie Góry z LZS-em Nakło. Wtedy też bramkarz puścił podobnego gola. Nie przypuszczałem, że jeszcze kiedyś coś takiego zobaczę. A tu proszę, zobaczyłem, i to podczas meczu reprezentacji. To na pewno najdziwniejszy gol. Oczywiście poza bramką, którą strzelił sobie Janusz Jojko w meczu mojego ukochanego Ruchu z Lechią Gdańsk.

Prof. Jan Miodek jest wybitnym językoznawcą, wielkim kibicem piłki nożnej i Ruchu Chorzów

Pozdrawiam.
Adi-Żory

Postprzez Justek Pt cze 09, 2006 22:56

Nie no to co polska reprezentacja pokazala podczas dzisiejszego meczu z Ekwadorem to bylo tak żałosne że aż mi sie śmiac chce. Grali nieskladnie, gibali sie na wszystkie strony, sami nie wiedzieli do kogo podaja a i co niektorzy chyba w ogole nie wiedzieli gdzie sa i co robia. A ja tak liczylam na wygraną. Angole w knajpach plakali ze śmiechu. Ale obciach :oops:
ska REGGAE life
Justek

Postprzez jareg Pt cze 09, 2006 23:11

Wszystko dlatego, że Platforma nie chciała do koalicji. A piłkarze, jak to dziś pokazali, należą do układu. :lol:

Jamezzz, prawie trafiłeś z tym wynikiem. :wink:
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez chudy Pt cze 09, 2006 23:29

mnie sie mecz podobał :) ubawiłem sie jak na mało której komedi hehe

po mojemu to damy jeszcze dupy z tym pańswtem na K a wygramy z tym na N ;) ot taka dziwna taktyka Janasa heheh :)
chudy

Postprzez pan_bulwa Pt cze 09, 2006 23:29

Szkoda słów, podania wołały o pomste do boga, a zagrania typu wyjść za połowe, wciepa na pole karne a nuż sie uda przetrenowali w meczu z kolumbia - skoro juz wtedy było widać ze nic z tego nie wyłazi to po co znowu tego próbowali? Wniosków nie potrafia wyciagać?
Obrazek
pan_bulwa

Postprzez Beret So cze 10, 2006 9:01

I jak tu być optymistą? Kostaryka, po tym co pokazała w meczu z Deutschlandem, moim zdaniem, będzie dla Poski jeszcze groźniejszym rywalem niż Ekwador... Oj, chyba będę się musiał mocniej znieczulić przed następnym meczem naszej reprezentacji :roll:
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
Beret

Postprzez wisienka So cze 10, 2006 9:19

chudy napisał(a):mnie sie mecz podobał :)

mi też, tylko że ten Kostaryka-Niemcy :wink: Jak Niemcy zamierzają tak dalej grać, to się chyba nawet przekonam do ich footballu. Kostaryka łatwo nie miała, ale przynajmniej wyszła z tego spotkania z honorem...czego nie można powiedzieć o reprezentacji Polski.

Są drużyny,które mają warunki grania na Mundialu i są takie które nie mają...Mundial to nie jest jeszcze nasz poziom. Tyle.
I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant
wisienka

Postprzez zebed So cze 10, 2006 9:40

a ja tam dalej wierze i jestem za naszymi . Moga nawet nei wyjsc z grupy tylko zeby zloili szkopow :twisted:
zagraj to tak - ska, ska ,ska
zebed

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic