St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Piłka Nożna & nasze skórokopyZdaje mi się, że ta bramka przejdzie do historii polskiego futbolu, a interwencja Kuszczaka będzie teraz pokazywana w tych śmiesznych przerywnikach na Eurosporcie... Kurde, szkoda chłopaka trochę, młody jest, ciekawe czy da sobie z tym radę do mundialu...
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
Niestety nie moglem meczu zobaczyc, ale ta barmke pewnie nie raz beda pokazywac.
Na necie oczywiscie zajebane buce juz jada na reprezentacje, ale jak cos wygraja w Dojczu to beda sie podniecac - frajerstwo pierdolone. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Prof. Miodek: Kibice na Śląskim nie zrobili wiochy
Nie mam żadnych pretensji do kibiców na Stadionie Śląskim. Nie powinno się być kibicem bezwarunkowo. To rodzi fanatyzm - mówi prof. Jan Miodek, wybitny językoznawca i wielki kibic piłki nożnej. Słaba gra naszej reprezentacji we wtorkowym meczu z Kolumbią i głupio stracone bramki zdenerwowały kibiców na Stadionie Śląskim. Gwizdali na polskich piłkarzy i głośno wypominali trenerowi Pawłowi Janasowi, że nie powołal do kadry Jerzego Dudka i Tomasza Frankowskiego. - Z takimi kibicami to nawet nie jest żal się żegnać. W ogóle nie wiem, czy powinniśmy się żegnać. Odstawili lekką wieś - mówił po meczu bramkarz Artur Boruc. Piotr Zawadzki: Dlaczego kibice wygwizdali reprezentację w meczu z Kolumbią? Jan Miodek: Bo grała źle, nieładnie. Ja mam uczucia obojętne wobec takiej piłki. To brzydki futbol, w ogóle nie mam do niego serca. Niektórzy piłkarze mieli po meczu pretensje o gwizdy. Czy kibic powinien być ze swoją drużyną, a już szczególnie z reprezentacją, bezwarunkowo na dobre i na złe? - Nie mam żadnych pretensji do kibiców. Nie powinno się być kibicem bezwarunkowo. To rodzi fanatyzm, a fanatyzm jest groźny. Ja się boję każdego fanatyzmu: politycznego, religijnego, sportowego również. Bramkarz Artur Boruc powiedział, że kibice odstawili lekką wieś. - Nie ma racji. Piłkarze za to, co pokazali, zasłużyli na wygwizdanie. Publiczność wygwizdała Grzegorza Rasiaka, domagała się gry Tomasza Frankowskiego. - Kibice zawsze mają swoich ulubieńców i wrogów. Pamięta pan, jak kiedyś gwizdali na Kazimierza Deynę? To było irracjonalne, bo przecież Deyna był wspaniałym piłkarzem i wiele zrobił dla reprezentacji. Ja w takich sytuacjach zawsze trzymam stronę ofiary, ale ten Rasiak?... W Anglii też go przecież specjalnie nie lubią. Cenię Frankowskiego i wiem, że Janasowi kibice nie wybaczą pominięcia tego napastnika. Ale może ten Rasiak jednak na mundialu coś strzeli? Czy Pan też gwizdał na meczach? - Nie potrafiłem, niestety, gwizdać na palcach. Zabierałem jednak na stadion syna i on gwizdał. Marcin jako dziecko miał takie ładne, długie loczki na głowie. Siedzący obok nas kibice dziwili się, że taka miła dziewczynka, a umie gwizdać. Co Pan sądzi o wpadce bramkarza Tomasza Kuszczaka? - W latach 50. byłem na meczu Kolejarza Tarnowskie Góry z LZS-em Nakło. Wtedy też bramkarz puścił podobnego gola. Nie przypuszczałem, że jeszcze kiedyś coś takiego zobaczę. A tu proszę, zobaczyłem, i to podczas meczu reprezentacji. To na pewno najdziwniejszy gol. Oczywiście poza bramką, którą strzelił sobie Janusz Jojko w meczu mojego ukochanego Ruchu z Lechią Gdańsk. Prof. Jan Miodek jest wybitnym językoznawcą, wielkim kibicem piłki nożnej i Ruchu Chorzów Pozdrawiam.
Nie no to co polska reprezentacja pokazala podczas dzisiejszego meczu z Ekwadorem to bylo tak żałosne że aż mi sie śmiac chce. Grali nieskladnie, gibali sie na wszystkie strony, sami nie wiedzieli do kogo podaja a i co niektorzy chyba w ogole nie wiedzieli gdzie sa i co robia. A ja tak liczylam na wygraną. Angole w knajpach plakali ze śmiechu. Ale obciach
ska REGGAE life
Wszystko dlatego, że Platforma nie chciała do koalicji. A piłkarze, jak to dziś pokazali, należą do układu.
Jamezzz, prawie trafiłeś z tym wynikiem.
Szkoda słów, podania wołały o pomste do boga, a zagrania typu wyjść za połowe, wciepa na pole karne a nuż sie uda przetrenowali w meczu z kolumbia - skoro juz wtedy było widać ze nic z tego nie wyłazi to po co znowu tego próbowali? Wniosków nie potrafia wyciagać?
![]()
I jak tu być optymistą? Kostaryka, po tym co pokazała w meczu z Deutschlandem, moim zdaniem, będzie dla Poski jeszcze groźniejszym rywalem niż Ekwador... Oj, chyba będę się musiał mocniej znieczulić przed następnym meczem naszej reprezentacji
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
mi też, tylko że ten Kostaryka-Niemcy Są drużyny,które mają warunki grania na Mundialu i są takie które nie mają...Mundial to nie jest jeszcze nasz poziom. Tyle. I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant