St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland

6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej »

POTRZEBNA KREW !!!

Dyskusje na tematy rozmaite

POTRZEBNA KREW !!!

Postprzez fedain Cz paź 27, 2005 10:53

Sory za "nie na temat" ,ale....

W ostatnią sobotę (22.10.2005) mój przyjaciel Radek Kołodziejczyk (znany poniektórym z Was jako "Bliźniak z Wyszkowa"- bywalec wszelakich koncertów i innych gigów) miał bardzo poważny wypadek. Wracając z żoną z zakupów został potrącony przez pijanego kierowcę, który uciekał przed policją.

Radek w bardzo ciężkim stanie (złamane obie nogi, obojczyk, żebra, urazy wewnętrzne) trafił na oddział chirurgii urazowej bielańskiego szpitala w Warszawie- gdzie czeka na bardzo poważne operacje.

Rzeczą która jest w tej chwili najbardziej potrzebna (jak usłyszałem od ordynatora) jest krew- nieważne jakiej grupy.

Dlatego zwracam się do szanownego koleżeństwa z wielką prośbą ( o ile zdrowie pozwala) o oddanie kilku kropel (ja już to zrobiłem).

Krew oddaje się w Stacji Krwiodastwa w szpitalu na Bielanach w dni powszednie w godz. 8-12. Koniecznie trzeba powiedzieć, że krew jest dla RADOSŁAWA KOŁODZIEJCZYKA z chirurgii urazowej.

Z góry wielkie dzięki

fedain - marian

ps.

aha - dawcy dostają : herbatkę, czekolady i rogaliki, kto chce dodatkowo dzień zwolnienia z pracy
fedain

Postprzez Steadfast Cz paź 27, 2005 11:33

takim skurwysynom (czyt. pijanym kierowcom) to bym ręce ucinał :evil: albo dożywocie w jakiejś kopalni odkrywkowej w Rosji
Steadfast

Postprzez fedain Cz paź 27, 2005 11:37

O mały włos nie doszłoby do samosądu, ten gościu po uderzeniu wyskoczył z samochodu i zaczął spierdalać w stronę lasu (kto był na słynnym wyszkowskim koncercie "na paletach" - ten kojarzy miejsce) i naszczęście gliniarze złapali go szybciej. Później cała ekipa czekała na niego pod szpitalem aż psy ściągnęły posziłki. Radek - bliźner - w tym czasie leciał helikopterem na urazówkę z 30% szans na przeżycie
fedain

Postprzez GAŁA Cz paź 27, 2005 12:14

Szkoda że nie mieszkam w Wawie bo mam 0 RH+, a to gatunek, który mogą przyjąć wszyscy....znaczy się jestem uniwersalnym dawcą :( . Kumam takie motywy, bo mi też kiedyś cudza krew uratowała życie.

(Jęśli w jakiś sposób moge pomóc to wal na priva)
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Postprzez Hippie_Hunter Cz paź 27, 2005 16:23

fedain zerknij na prywatną wiadomość
Możesz mnie chamem zwać,

możesz mnie w mordę dać,

lecz od stolicy won,

bo krew się będzie lać !!!
Hippie_Hunter

krew

Postprzez yareth Pt lis 04, 2005 13:24

czy krew jest nadal potrzebna ?

sorry że tak późno ale dopiero teraz przeczytałem a mógłbym oddać bo mam uniwersalną O Rh ???
Grochów-właściwa strona Wisły po dwakroć!!
yareth

Postprzez lwi4tko N lis 06, 2005 19:14

no własnie czy nadal jest potrzebna krew?
lwi4tko

Postprzez fedain Wt lis 08, 2005 15:17

Sytuacja z krwią jest tragiczna.

Jak ostatnio byłem w szpitalu byłem świadkiem rozmowy jak chirurg płaszczył się przed jakąś siksą i błagał ją o dwie jednostki krwi "bo jest zagrożenie życia"

także potrzebna
fedain

Powrót do Offtopic