St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
POTRZEBNA KREW !!!
POTRZEBNA KREW !!!Sory za "nie na temat" ,ale....
W ostatnią sobotę (22.10.2005) mój przyjaciel Radek Kołodziejczyk (znany poniektórym z Was jako "Bliźniak z Wyszkowa"- bywalec wszelakich koncertów i innych gigów) miał bardzo poważny wypadek. Wracając z żoną z zakupów został potrącony przez pijanego kierowcę, który uciekał przed policją. Radek w bardzo ciężkim stanie (złamane obie nogi, obojczyk, żebra, urazy wewnętrzne) trafił na oddział chirurgii urazowej bielańskiego szpitala w Warszawie- gdzie czeka na bardzo poważne operacje. Rzeczą która jest w tej chwili najbardziej potrzebna (jak usłyszałem od ordynatora) jest krew- nieważne jakiej grupy. Dlatego zwracam się do szanownego koleżeństwa z wielką prośbą ( o ile zdrowie pozwala) o oddanie kilku kropel (ja już to zrobiłem). Krew oddaje się w Stacji Krwiodastwa w szpitalu na Bielanach w dni powszednie w godz. 8-12. Koniecznie trzeba powiedzieć, że krew jest dla RADOSŁAWA KOŁODZIEJCZYKA z chirurgii urazowej. Z góry wielkie dzięki fedain - marian ps. aha - dawcy dostają : herbatkę, czekolady i rogaliki, kto chce dodatkowo dzień zwolnienia z pracy
takim skurwysynom (czyt. pijanym kierowcom) to bym ręce ucinał
O mały włos nie doszłoby do samosądu, ten gościu po uderzeniu wyskoczył z samochodu i zaczął spierdalać w stronę lasu (kto był na słynnym wyszkowskim koncercie "na paletach" - ten kojarzy miejsce) i naszczęście gliniarze złapali go szybciej. Później cała ekipa czekała na niego pod szpitalem aż psy ściągnęły posziłki. Radek - bliźner - w tym czasie leciał helikopterem na urazówkę z 30% szans na przeżycie
Szkoda że nie mieszkam w Wawie bo mam 0 RH+, a to gatunek, który mogą przyjąć wszyscy....znaczy się jestem uniwersalnym dawcą
(Jęśli w jakiś sposób moge pomóc to wal na priva) 24 AND 7 CREW Olsztyn
fedain zerknij na prywatną wiadomość
Możesz mnie chamem zwać,
możesz mnie w mordę dać, lecz od stolicy won, bo krew się będzie lać !!!