The Bartenders w Klubie 55!
2012-06-01, Warszawa
Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków ska®gae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1... więcej » |
![]() |
Rekonstrukcja Powstania Warszawskiego
Rekonstrukcja Powstania WarszawskiegoNiezła gratka dla warszawiaków. Sobota 7.08., godz. 19.30, skrzyżowanie ulic Wolskiej i Młynarskiej na Woli. Będzie bitwa. I dodatkowa atrakcja: piszący te słowa jako SS-man
Panowie pozwolą, że się przedstawię... Zdzisław Dyrman... zasadniczo!
dyrman , czy czasem hermann goering nie byla dywizja spadochronowa podlegajaca luftwaffe a nie waffen ss ?
Masz rację - w napięciu przedbitewnym mnie się pojebało. Ta dywizja podlegała Luftwafe i organizacyjnie nie miała niz wspólnego z Waffen SS. Często popełniany błąd. Tym niemniej były to wyjatkowe skurwiele i akurat ja grałem takiego co pędzi cywilów na barykadę jako żywą tarczę. Niezła była jazda, ale kilka godzin w grubym sukiennym mundurze i buciorach z cholewami wykańcza konkretnie. Jak oni w tym wytrzymywali w lecie?
To ma być jutro w TVP 3 o 19.45. Panowie pozwolą, że się przedstawię... Zdzisław Dyrman... zasadniczo!
Pospierzcie się z tym powstaniem w Warszawie bo znowu Sowieci pierwsi zawitają na warmiński "Father Land" i rozjebią nam pół miasta. Mojego kumpla rodzinę rozstrzelali czerwoni za młynek do kawy, bo podobno wyglądał na gestapowską bombę.
ps. A tak nawiasem mówiąć to kiedyś dziwne ulice mieliśmy- patrz hitler sztrase- specjalnie z małej litery. (obecnie Aleja Wojska Polskiego- co za ironia) Ostatnio edytowano Cz wrz 09, 2004 19:07 przez GAŁA, łącznie edytowano 1 raz
24 AND 7 CREW Olsztyn