The Flatliners + The Mugshots
2012-06-19, Poznań
19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej » |
![]() |
SKApedia
SKApediakażdy raczej zna wikipedią (http://www.pl.wikipedia.org/),
jeśli nie, niech się ogarnie, bo bez niej w internecie czasem trudno sobie dać radę. : ) a teraz do rzeczy, mam pomysł i możliwość stworzenia SKApedii, a więc serwisu-encyklopedii bazując na pomyśle wikipedii, a obejmującej tylko i wyłącznie materiały związane z muzyką SKA [subkultury etc etc etc]. sami, mam nadzieję, rozumiecie. i tu się rodzi pytanie: byliby zainteresowani tworzeniem, przeglądaniem [w sensie korzystaniem] etc? nie obiecuję, że pomysł wypali, ale myślę, że powinno się udać, a nie wiem czy w ogóle zaczynać. a może znacie coś podobnego, a więc niewarto? czekam, czekam na odpowiedzi.. : ) Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
warto to podkleic do nowego projektu ska-medialnego kolegi Aqualunga.
Chociazby po to, zeby mniej osob zadawalo glupie pytania Ska`d 4 life !
Genialny pomysł ja dość często jestem zmuszony korzystać ze stron związanych z muzą SKA przez moją audycję. Kiedyś jak miałem program poświęcony japońskiemu SKA to musiałem się trochę namęczyć by znaleźć potrzebne informacje i newsy. A tak jak by była SKApedia to bym sporo czasu zaoszczędził.
bardzo się cieszę na przychylne opinie, jednak póki co problemy z serwerami są. ale ciągle kombinuję, kombinuję i jestem chyba coraz bliżej jakiegoś rozwiązania.
a jeśli by ktoś znał w pełni darmowe serwery, z jak największą pojemnością (staram się wybierać te które mają min. 100-200 mb), bez żadnych limitów transferowych/ograniczeń na wielkość pliku na serwerze - proszę podawać. : P bo ostatecznie skończy się na tym, że stronę zmontuję na lycosie, ale tam reklamy zakrywają 1/3 okna, póki się ich nie wyłączy. pozdroSKA! Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
Moze byc to cos ciekawego.
na pewno nie zaszkodzi scenie, jesli bezie zrobione w miare sensownie chociaz jednak ja bym tez pomyslal moze o czyms a`la reaktywacji strony sc. ogolnie temat byl poruszany w innym watku, ale czego nie zrobic 2v1. SKApedie polaczyc z portalem SKA !
Kolega Aqualung ma coraz wyrazniejsza propozycję inicjatywy. Odrobine cierpliwosci... Ska`d 4 life !
Potwierdzam, do końca miesiąca nowa strona powinna hulać, szczegóły wkrótce
Co do ska-wiki, idea wydaje się być jak najbardziej słuszna, w razie chęci połączenia obu projektów poproszę o jakieś bliższe szczegóły na priv.
a dziękuję wszystkim za pomoc. : )
i przyda się - przy tworzeniu artykułów. z góry wyjaśniam, serwery wszystkie brzmiały podejrzanie lub wcale, więc ostatecznie naszą skapedię stworzyłem na serwerach [url]wikidot.com[/url] (zapewniają od razu oprogramowanie pod tę encyklopedię, więc plus). dla niektórych może wydawać się wykonana z lekka amatorsko, ale ja mało mogę tam czynić jako admin, bo większość,jak napisałem, zapewnione przez wikidot. zapraszam do tworzenia artykułów i edycji starszych oraz podawania tej informacji dalej, jednak z zaufaniem proszę - nie jest włączona żadna rejestracja czy logowanie (na własne życzenie można - nie czynię przeszkód oto link: http://skapedia.wikidot.com w razie problemów, proszę na PM na SC lub podanego na portalu mejla. jeszcze będę dodawał pomoce etc., ale wyobrażałem sobie to wszystko inaczej. wybaczie, jeśli zawiodłem.. : P ale za to mamy pierwszą skapedię w Polsce, pozdroSKA! : ) Jamaican & 2Tone Ska!
Ska! Ska! Ska!
"Ska narodziło się na przełomie XlX i XX wieku w stolicy Jamajki – Kingston"
to cytat z polskiej wikipedii haslo "ska" Kto to pisal??? a to znacie? www.ska.go.pl cytat "Na Polskiej scenie muzyki skakanej zespoły wybierają najczęściej nazwy w których to SKA gdzieś się pojawia. Do polskiej czołówki można zaliczyć takich wykonawców jak: Skauci, Skandal, Skarpeta, Ska-fader, Pan ProfeSKA, Skambomambo, Skapoint, Skankan, Deska, Skalpel, Skadanka, Skampararas. Inne znane polskie zespoły wykonujące SKA to: VESPA, Podwórkowi Chuligani, Dr. Cycos, Zabili mi żółwia, Akurat, Happysad, Dzioło, Cała góra barwników, Partia, Komety" chociaz ogolnie nie jest chyba najgorzej. Ska`d 4 life !
ta, szczegolnie ta Cala Gora BarWNIkow
Skank non stop! Skank 'till you drop! // http://koncerty.net.pl