Dyskusje na tematy rozmaite
przez Dyrman So gru 25, 2004 21:44
W czasach kiedy zespół Piersi jeszcze grał punk rocka  (czyli w połowie lat 80-tych) to mieli kawałek z tekstem tego ślicznego wierszyka i to był czad jak cholera. A najpiękniejszy cytat ze Stalina: "Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć miliona ludzi to statystyka".
Panowie pozwolą, że się przedstawię... Zdzisław Dyrman... zasadniczo!
-
Dyrman
-
przez STĘPEL So gru 25, 2004 23:40
We Wrocławiu jest knajpa nazywająca się PRL i cała jest w wiadomym klimacie. Np. kelnerki mają białe koszule i czerowne krawaty.
 tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
-

STĘPEL
-
-
przez GAŁA So gru 25, 2004 23:46
Dyrman napisał(a):W czasach kiedy zespół Piersi jeszcze grał punk rocka  (czyli w połowie lat 80-tych) to mieli kawałek z tekstem tego ślicznego wierszyka i to był czad jak cholera.
Ja pamiętam jak pierwszej dekadzie lat '90 na chyba któryś z "Odjazów" śpiewali:" Szable do góry, lance w dłoń, w bolszewika goń, goń, goń..." Wtedy to i nawet O.N.A do punka próbowało nawiązywać. Jeszcze wracając do Piersi to najbardziej wykręconą ich piosenką była "Rodzina słowem silna", hehehe -ostra faza
24 AND 7 CREW Olsztyn
-

GAŁA
-
-
przez STĘPEL N gru 26, 2004 0:23
GAŁA napisał(a):Dyrman napisał(a):W czasach kiedy zespół Piersi jeszcze grał punk rocka  (czyli w połowie lat 80-tych) to mieli kawałek z tekstem tego ślicznego wierszyka i to był czad jak cholera.
Ja pamiętam jak pierwszej dekadzie lat '90 na chyba któryś z "Odjazów" śpiewali:" Szable do góry, lance w dłoń, w bolszewika goń, goń, goń..." Wtedy to i nawet O.N.A do punka próbowało nawiązywać. Jeszcze wracając do Piersi to najbardziej wykręconą ich piosenką była "Rodzina słowem silna", hehehe -ostra faza
piosenka z ostatniej płyty wirus SLD też daje radę.
 tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
-

STĘPEL
-
-
przez Miniox N gru 26, 2004 13:40
jareg napisał(a): Żeby zakończyć wątek poboczny dodam tylko, że chodzi o Defiladę, rewelacyjny, wielokrotnie nagradzany, film Andrzeja Fidyka.
w przeciwienstwie do reszty cywilizowanego swiata polnocni Koreanczycy nie zrozumieli wydzwieku tego filmu i w 1988 roku A.Fidyk zostal obsypany w tym kraju wieloma nagrodami jako najwybitniejszy zagraniczny rezyser, ktory oddal w swym obrazie hold geniuszowi przewodniczacego Kima
-
Miniox
-
przez BuFaLo Pn gru 27, 2004 10:14
Ja jestem tez fanem plakatu propagandowego i nie koniecznie komunistycznego bo te to dosc oklepana sprawa choc fajna. Mam calkiem pokazna kolekcje plakatów amerykańskich i brytyjskich /Angole to szczerze 1 liga/. Oto parę perełek:
Tak to nice. Ja też mam pare plakacików na twardym. (ZSRR i za komuny w PL i II wojna-USA) Może nie jestem aż takim fanem, ale fajnie jest mieć taka "pamiątke" i może jakiś pomysł przyniesie na vlepke. PoZdRo
-

BuFaLo
-
-
przez miśkov77 Wt gru 28, 2004 12:16
GAŁA napisał(a):Dyrman napisał(a):W czasach kiedy zespół Piersi jeszcze grał punk rocka  (czyli w połowie lat 80-tych) to mieli kawałek z tekstem tego ślicznego wierszyka i to był czad jak cholera.
w Częstochowie zaczeli koncert piosenka "szable do gory, lance w dlon"...i to w tym roku nawet bylo
-
miśkov77
-
Powrót do Offtopic
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
|