The Flatliners + The Mugshots
2012-06-19, Poznań
19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej » |
![]() |
Stalin i spółka
Wrzosek chyba za duzo piwa pijesz albo fajek palisz, ze takie wkrecajace posty piszesz www
Ej Stalin był wyluzowany w porónaniu do Kim dzon Ila. Oto sytuacja z zycia wzieta (pokazywali to na discowery) "Tędy właśnie przechadzała się żona naszego ukochanego wodza, słońca na niebie, przywódcy narodu, obrońcu ucieśnionych Kim dzon Ila, a w tym miejscu przypomniała sobie, że zapomniała przygotować mężowi pożywnego posiłku. Zaniepokojona tym faktem zawróciła czym prędzej w kierunku domu" - a na pamiątkę tego wydarzenia, że niby z niej taka dobra żona wódz kazał Koreańcom wykuć w skale olbrzymi napis ku czci swojej osoby, acha no i ufajdali miejscowe góry czerwoną farbą.
ps. Tego chyba nic nie przebije 24 AND 7 CREW Olsztyn
Hmmmm... Widze czcigodny Mietku, ze czerpiesz z niebylejakich zrodel. Jesli sobie zyczysz moge Ci udostepnic "Mysli Mao" wyrwane podstepem z Chinskiej ambasady. Wolumin ten posiada zalaczona fotografie autora zaopatrzona w specjalna bibulke, przez ktora mozna z nalezna czcia calowac nieskonczenie madre oblicze "ojca bohaterskiego narodu chinskiego". Sadze, ze ta pozycja dostarczy Ci pretekstu do wielu ciekawych refleksji, a takze wzbogaci Twoja wiedze o kolejne przypowiesci, ktore bedziesz mogl stosowac do woli w zaleznosci od sytuacji ;P. Zdrowka zycze PS: A szlugi owszem... jaram
ehehehe... mi juz troche przeszlo z takimi 'ciekawostkami'
historycznymi ale od jednego pomyslu ciagle nie moge sie uwolnic, otoz z przyjemnoscia postawilbym sobie w pokoju niewielkie (maksymalnie to naturalnych rozmiarow) popiersie tow. Stalina i nieco upiekszyl... co do tej dekoracji to rozne juz mialem idee, ale chyba jak na chwile obecna pork pie na leb i jakies eleganckie pingle typu chocby ray ban wayfarer brzmia najbardziej kuszaco. ot, mialbym w domku przykuwajacy uwage, stylowy wieszak a co do Kim dzon Ila to w liceum na jakms zastepstwie babka puscila film (moze ten sam co Ty, Gala widziales) i poza roznymi chorymi akcjami typu czego to jeszcze mlody, ale juz niezwykle mądry i przewidujący Kim nie zrobil w tym miejscu i czego z tej okazji nie zrobili jego kochający rodacy, najbardziej chyba zapamietalem widok wypelnionego z okazji jego urodzin czy cos stadionu na ktorym żółtaki układały sie we wszelkie mozliwe napisy a raczej wielkie obrazy na czesc ukochanego wodza. no jakby ska nie znali i sie w zwykla kratke albo 2Tone logo ulozyc nie mogli
No troche bardzo nawet... ale skoro juz zeszlismy to pozwole sobie przytoczyc dwa pomysly na wykorzystanie "oficjalnych gadzetow" tow. Wlodzia I. Lenina. Jakas tajemnicza reka zostawila pare ladnych lat temu 6 przypadkowych tomow "Dziel Zebranych" Lenina (nie wiem ile tego w sumie bylo, bo na jednym z tych tomow figurowala liczba "37" Zdrowka zycze PS: A wracajac do tematu... bo ciagle mi spokoju nie daje... Bylze to w koncu Flick czy nie
Ja protestuje przed tak frywolnym działaniem. Lepiej nie rozrzucać jego popiołów, bo jeszcze dziad zdolny wyrosnąć i to co gorsza w kilku miejscach na raz. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Żeby zakończyć wątek poboczny dodam tylko, że chodzi o Defiladę, rewelacyjny, wielokrotnie nagradzany, film Andrzeja Fidyka.
Gała mowilem zebys uwazal gdzie klikasz... z calych tysiaca nudnych i mniej nudnych postów akurat moj musiales zjebac... No nic przezyje, ale nie wierze w akcje ze zalogowalo Ciebie jako Mnie, to sie po prostu nie zdarza samo z siebie.. Ostatnio edytowano Wt gru 21, 2004 18:15 przez Mietek, łącznie edytowano 1 raz
No dobra, to ze mam portrety socjalistycznych tuzów nie znaczy ze mam je w pokoju powieszone. Kolekcja lezy w szafie ot co. Co do wykorzystywania starych zbetonialych ksiag partyjnych to tez zrobilem z nich niezly uzytek Niemniej zbesztalismy zapisy o wytrzymalosci materialowej i wyrżnelismy dziursko w knidze w sam raz na żołądkową mini + fajeczki fajranty. Kumpel zyskał wspaniały niezbędnik potrzebny na każdej budowie Co do Defilady to ostatnio widzialem fiński film o Putinie i tam też są niezłe jaja. Np. jakis dyskotekowy hicior leciał tam mniej wiecej tak: Chce takiego co by nie bil, Chce takiego co by nie pil, Chce takiego jak Putinnnn! I cale disco w amoku.. www
Ej ten podręcznik o budownictwie to lajcik.....a czytałeś kiedyś "Prowadzenie partyzantki w obszarze miejskim" z lat '60?. Mi kiedyś kumpel, porzyczył taką książkę i nawet nie pytaj co było w środku...mormalnie przepisy na jakieś bomby z produktów przemysłowych, czy techniki rozpoznania- ogólnie wkręt na maxa
ps. Dobra trzymajmy się tematu Mietek, bo zamiast trzymać porządek na forum sami wprowadzamy burdel Ostatnio edytowano Wt gru 21, 2004 18:27 przez GAŁA, łącznie edytowano 1 raz
24 AND 7 CREW Olsztyn
Skoro nawet juz sami moderatorzy daja zly przyklad i zbaczaja z tematu, to pozwole sobie pociagnac temat... Ze sztuki (a konkretnie poezji) doby socrealu utkwil mi w glowie jak gwozdz fragment wiersza, ktory nam pani od polskiego odczytala na lekcji o tymze wlasnie kierunku w sztuce "O świcie niecierpliwa, niesyta swego piękna, syczała lokomotywa nad dziewczyną, która uklękła. Ktoś, kto przelotnie zobaczył pogański profil dziewczyny, opacznie sobie tłumaczył, że modli się do maszyny. A jej tylko drgała warga, gdy ranną racją oliwy, maściła, czuła kolejarka, tłoki lokomotywy." ...no i sami powiedzcie, kto dzis potrafi pisac takie subtelne erotyki Zdrowka zycze
Nie robimy burdelu www
Co do popiersia, to Poznaniu jest knajpa Ploretariat a za oknem stoi podobizna dziadka Lenina z biało-czerwonym krawatem. Niezłe porónanie nie sądzicie.
A własciciel jeździ czarną Wołgą, która zawsze stoi przed STAY RUDE!!!!!!
No wiersz wypas. Ja jestem tez fanem plakatu propagandowego i nie koniecznie komunistycznego bo te to dosc oklepana sprawa choc fajna. Mam calkiem pokazna kolekcje plakatów amerykańskich i brytyjskich /Angole to szczerze 1 liga/. Oto parę perełek:
John is not really dull he may need his eyes examined I plakat-zwyciężca w kategorii najbrzydsze dzieciaki.. ![]() Pozdr, Mietek www
No to ja cięgnęc ten wątek podrzucę cosik z rodzimego podwórka:
[i]Na malej stacji w wiosce Poronin Gdzie pociag stanal przy zgrzycie szyn Wysiadl z wagonu ojciec a po nim Razno na peron wyskoczyl syn Wyszli na droge wesolo idac Przez kladke przeszli na drugi brzeg Ojciec przystanal spojrzal na syna Pomyslal chwile i tak mu rzekl Tu na tej ziemi dawno juz temu Za moich mlodych dziecinnych lat Chodzil po swiecie czlowiek ktoremu Nowa epoke zawdziecza swiat Wiesz o kim mowie? Wiem o Leninie Czy tutaj mieszkal? Czy tutaj snil? Tak na tej ziemi tu w Poroninie Przed zandarmami Cara sie kryl Potem umilkli i w zamysleniu W wielkim skupieniu gdzies dalej szli Ta sama sciezka po ktorej Lenin Byc moze chodzil za tamatych dni Potem umilkli i w zamysleniu W wielkim skupieniu gdzies dalej szli Ta sama sciezka po ktorej Lenin Byc moze chodzil za tamatych dni Pamiętam również jak mówiono o Stalinie, że pogłaskał po główce jakieś dziecko, a przecież równie dobrz mógł zabić