Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

..Wrocław..

Dyskusje na tematy rozmaite

Postprzez Beret Cz kwi 06, 2006 11:47

Refleksem to ja się nie popisałem, zauważając ten temat dopiero teraz, ale o Wrocławiu chętnie i dużo mógłbym pisać i to w większości pozytywnych odczuć :) Co prawda jestem z Oławy oddalonej od Wrocka 30 kilosów, ale praktycznie od 4 lat większą część dnia spędzam własnie tutaj, bo tutaj się uczę. Co do samego miasta to generalnie na plus, centrum zadbane, ładny ryneczek i najbliższe jego okolice, a i ciągle odbywają się jakieś remonty, coby miasto jeszcze bardziej upiększyć (np. Grunwaldzki teraz). Jeżeli o kluby się rozchodzi, to jest tu pełna gama wyboru - nikt nie powinien mieć problemów ze znaleziem jakieś fajnej miejscówki dla siebie. Wprawdzie i tak najwięcej klubów robionych jest z myślą o dyskomułach i panienkach w białych kozaczkach, ale to chyba norma i Wrocław niczym od innych miast pod tym względem sie nie różni. Ja rzecz jasna najczęsciej odwiedzam Madness, natomiast godny polecenia byłby jeszcze Exodus, Łykend lub Od zmierzchu do świtu. Jedyna rzecz, z którą już od prawie 4 lat w tym mieście nie jestem w stanie się oswoić to smród na dworcu PKP, Dżisus Krajst, czy z tym nie da się czegoś zrobić? Na dodatek jestem alergikiem, więc w jakiś tam sposób zmysł węchu wyczulony mam podwójnie, dlatego często na PKP wchodzę na bezdechu :? Ale tak jak powiedziałem na początku, Wrocław lubię i szanuję, i na pewno łączy mnie z tym miastem wiele dobrych wspomnień :D
...zrobię se kogiel ukręcę mogiel
Beret

Postprzez zebed Cz kwi 06, 2006 11:54

Beret napisał(a): na pewno łączy mnie z tym miastem wiele dobrych wspomnień :D

np żyganko do fontanny :wink:
zagraj to tak - ska, ska ,ska
zebed

Postprzez pan_bulwa Cz kwi 06, 2006 16:49

zapewniam że na dworcu w Katowicach jest dużo gorzej... z tego co pamiętam to wasz dworzec w porównaniu do Katowickiego wyglądał baaardzo schludnie (ale pamiętam tak przez mgłę, bo miałem problemy z percepcją, przez dworzec musieli mnie kumple prowadzić :twisted: )
Obrazek
pan_bulwa

Postprzez STĘPEL Cz kwi 06, 2006 16:56

pan_bulwa napisał(a):zapewniam że na dworcu w Katowicach jest dużo gorzej... z tego co pamiętam to wasz dworzec w porównaniu do Katowickiego wyglądał baaardzo schludnie (ale pamiętam tak przez mgłę, bo miałem problemy z percepcją, przez dworzec musieli mnie kumple prowadzić :twisted: )

dziwnym nie jest, ciezko jest pobic dworzec w Katowicach, chyba ze sie wyladuje na jakims zadupiu, np. Szczecin-Dabie, to wtedy jest HC do kwadratu.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez Beret Cz kwi 06, 2006 20:56

zebed napisał(a):

No ja jestem ciekaw, którą fontanne jutro napełnię, bo szykuje sie mały melanżyk - może tą w rynku - to byłoby nie lada wyzwanie 8) dotychczasowy skład to skafander, gruber, jadzia no i ja! Jak ktoś miałby ochotę jeszcze się dołączyć to prosim prosim :) wstepnie umowiliśmy sie na 18 na PKS... a co potem, to już sie zdecydujemy :wink:
Beret

Postprzez Simon Pt kwi 07, 2006 10:19

Przy okazji pifka to dzisiaj jeszcze jakiś koncert jest w Madnesie. Muza trochę inna niż SKA ale wstęp FREE, klimat pogodny a i cena pifka nie grzeszy. WIOSNĘ MAMY.
Jedno mnie tylko zaskakuje

Czy ktoś z nami tak postępuje ?
Simon

Postprzez SKAfander Pn kwi 10, 2006 0:08

Beret napisał(a):
zebed napisał(a):

No ja jestem ciekaw, którą fontanne jutro napełnię, bo szykuje sie mały melanżyk - może tą w rynku - to byłoby nie lada wyzwanie 8) dotychczasowy skład to skafander, gruber, jadzia no i ja! Jak ktoś miałby ochotę jeszcze się dołączyć to prosim prosim :) wstepnie umowiliśmy sie na 18 na PKS... a co potem, to już sie zdecydujemy :wink:

no i spotkanko sie udało - przynajmniej wg mnie, szkoda tylko, że mało osób było ale kto wie może następnym razem będzie więcej... a co do wrocławia to "taka krótka rymowanka"-"wrocław wrocław spoko jest :D "heh...
SKAfander

Postprzez Beret Pn kwi 10, 2006 16:25

SKAfander napisał(a):
no i spotkanko sie udało - przynajmniej wg mnie, szkoda tylko, że mało osób było ale kto wie może następnym razem będzie więcej... a co do wrocławia to "taka krótka rymowanka"-"wrocław wrocław spoko jest :D "heh...

Ty to jednak jesteś kałamarz :!: UW szkołą poetów! :lol: A co do spotkania było miło, wartoby jeszcze to kiedyś powtórzyć i może w trochę większym gronie :wink:
Beret

Postprzez SKAfander Pn kwi 10, 2006 18:00

Beret napisał(a):
Ty to jednak jesteś kałamarz :!: UW szkołą poetów! :lol:

biorę to za komplement "miszczuniu z polibudy" :D jak będziesz chciał jakomś okolicznościową(rymowanke)to wiadomo - wal do mnie jak w dym, niech i inni zostaną oczarowani tym talentem... :D :D hehe...
SKAfander

Poprzednia strona

Powrót do Offtopic