Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Z.Religa chce zakazać sprzedaży alkoholu nocą !
Z.Religa chce zakazać sprzedaży alkoholu nocą !Religa chce zakazać sprzedaży alkoholu nocą
"Fakt": Minister zdrowia Zbigniew Religa chce zakazać sprzedaży alkoholu nocą. Każdego, nawet piwa. I wszędzie, nawet na stacjach benzynowych. Minister zdrowia rusza na wojnę z handlem alkoholem w nocy. "Jestem zwolennikiem nocnej prohibicji" - twardo mówi Zbigniew Religa. Chce wprowadzić zakaz sprzedaży wódek, win i piwa w sklepach i na stacjach benzynowych w godzinach nocnych. "Teraz Polacy mają dostęp do alkoholu 24 godziny na dobę. Każdy, kto trafi na zamknięty w nocy sklep monopolowy, zawsze może pójść na stację benzynową i kupić dowolny trunek" - uważa Religa. "Moje ministerstwo będzie popierało wszelkie utrudnienia dotyczące dostępu do alkoholu. Gdy ludzie będą musieli zrobić wysiłek, żeby alkohol zdobyć, wiele z nich w ogóle zrezygnuje z picia. Dlatego jestem zwolennikiem nocnej prohibicji" - zapewnia. Religa na razie może liczyć tylko na... Unię Europejską. Komisja Europejska popiera pomysły z zakazem handlu alkoholem w nocy i ma też inne swoje pomysły: chce namawiać do dalszego podnoszenia cen alkoholu, zakazać jego reklamy i umieszczać na każdej butelce ostrzeżenia podobne jak np. na papierosach - zaznacza "Fakt musialem zalozyc taki temat ,cenie profesora ale w tej kwesti go pogielo ,po pierwsze ktos sobie na zapas kupi a po drugie co z pubami ,klubami itd. tam alkohol mozna kupic ! http://wiadomosci.onet.pl/1412895,11,item.html PozdRawiam. ![]()
A Religa to chirurg przcież i pijakiem był, a teraz jako minister wielki przeciwnik alkoholu. Ok, tylko dlaczego my mamy na tym cierpieć
Well it started in Jamaica, they call it jamaican ska, so feel the hit of this rude boy beat, it's gonna take you far...
Następny, który wie jak uratować ludzkość. Jak ktoś chce niech chleje 24 h co dziennie - jego wybór. Knajpy też będą zamykać jak na Wyspach, przed nastaniem następnego dnia
A poza tym zawsze na noc można zrobić zapas ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
ale wydaje mi się że to jeszcze spotenguje alkoholizm
w ogóle to jest głupota na maxa na bank to nie przejdzie
Oni to się cieszą, moneta by leciała konkretna. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
hipokryzja tak samo jak Pope przyjechal w sklepie prohibicja a w sejmowej restauracji alko lal sie strumieniami, mysle ze jest to ograniczanie wolnosci niedlugo nie bede mogl zjesc pizzy i kebaba po 22 bo to jest niezdrowe,...
troszke to smieszne, wiadomo moze ma ta idea jakies plusy, ale mnie sie wciaz wydaje ze spoleczenstwo powinno samo decydowac o swoich czynach, nie mozna go ograniczac tylko edukowac, nie pij alko w nocy - bez sensu, pij ale nie tak zeby rozrabiac - to jest w porzadku the pride is only thing the man is born with