Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
"Punk Attitude"-tłumaczenie/napisy
"Punk Attitude"-tłumaczenie/napisyPoszukuję polskiego tłumaczenia /napisów/ do filmu "Punk Attitude".Za wszelaką pomoc z góry dziekuję!
panowie chyba czegoś takiego nie ma, tak samo jak z "oi, warning" ja posiada angielska wersje z niemieckimi napisami
chce grać skinhead reggae
Panowie, do takich filmów nie ma napisów po polsku. Po prostu.
Inna sprawa, że polskie tłumaczenie dialogów z Punk Attitude na pewno powstało, bo swego czasu film był wyświetlany (z napisami właśnie) na Warszawskim Festiwalu Filmowym To tyle odnośnie napisów. A co do samego filmu - moim zdaniem to jeden z najsłabszych filmów o tej tematyce jaki widziałem. Pada w nim wiele twierdzeń, które są po prostu bzdurne, a przedstawiona w nim "krótka historia punka" jest - jak dla mnie - mocno naciągana. Właściwie cały początek (jakieś pierwsze 30 minut filmu) to jakieś kompletne nieporozumienie. Można się z niego np. dowiedzieć, że tak naprawdę to hippisi byli pierwszymi punkami (dosłownie - w filmie pada taka kwestia: "The hippis were real punks, if you ask me") - bzdura, z którą nawet nie ma co dyskutować. W ogóle z początku filmu wynika jakby punk narodził się tak naprawdę w Stanach na fali protestów antywojennych i był ściśle związany z całym tym hippisowskim gównem. Dalej. Wrzucenie do jednego worka punka i glam rocka. A już totalnie niezrozumiałe jest dla mnie przedstawianie takich wykonawców jak Janis Joplin The Doors i Patti Smith - jako prekursorów punka. Kurwa! To może jeszcze Beattlesów dorzucić? Z całego filmu da się obronić środkowe 20-25 minut, a potem znowu zaczyna się pierdolenie, a którego wynika, że Nirvana, to była post-punkowa kapela i ucieleśnienie największej popularności punka (liczonej ilością sprzedanych płyt) w całej jego historii. No a współczesne najważniejsze kapele punkowe, to oczywiście Blink 182 i Limp Bizkit. Nawet mi się nie chce tego komentować. No i nie zabrakło oczywiście na sam koniec deklaracji o politycznym zaangażowaniu punka - z obrazkami anty-Bushowskich demonstracji w tle. Krótko mówiąc - ten film jest słaby. Totalny groch z kapustą. Widać, że ktoś miał ochotę nakręcić film, ale chyba słabo orientował się w temacie i nie umiał tego opowiedzieć w jakiś w miarę spójny sposób. Z jednej strony - liczba osób (i to naprawdę z samej czołówki zarówno sceny punkowej, jak i przemysłu muzycznego) wypowiadających się w filmie jest imponująca, a z drugiej wyszła z tego totalna lipa, która - moim zdaniem - dość mocno fałszuje obraz tego czym punk był, jak powstawał i jak się rozwijał. Wyświetlany rok wcześniej na WWF Skinhead Attitude jest bez porównania lepszy. To tyle mojego smucenia
jest wersja z lektorem chce grać skinhead reggae
A masz moze torrenta? 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
nie, ale moze znalazlo by sie cos innego... chce grać skinhead reggae
Powrót do Ogłoszenia - Sprzedam / Kupię / Szukam / Wymienię Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość |