Mad Caddies + The Mugshots 2012-06-11, Warszawa

11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej »

"Punk Attitude"-tłumaczenie/napisy

Rynek pierwotny i wtórny - muzyka, ciuchy, gadżety... cokolwiek

"Punk Attitude"-tłumaczenie/napisy

Postprzez Gość Pt sty 12, 2007 13:50

Poszukuję polskiego tłumaczenia /napisów/ do filmu "Punk Attitude".Za wszelaką pomoc z góry dziekuję!
Gość

Postprzez Bosston So lip 14, 2007 21:27

Podbijam temt,bo także poszukuję tych napisów!Film zapowiada się elegancko-ciekawi goście,fajne kapele,...
7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Bosston

Postprzez Mustafa Jihad Wt lip 17, 2007 13:12

panowie chyba czegoś takiego nie ma, tak samo jak z "oi, warning" ja posiada angielska wersje z niemieckimi napisami :?
chce grać skinhead reggae
Mustafa Jihad

Postprzez Bosston Wt lip 24, 2007 8:04

Nie wiem,może ktoś przetłumaczył "Punk Attitude".Cholera,fajny film,ale nic nie kumam po angielsku...
Bosston

Postprzez review Śr sie 22, 2007 18:33

gdzie mozna dostac ten film badz w jaki sposob najpredzej???
running riot
review

Postprzez Bosston Pn sie 27, 2007 10:36

review napisał(a):gdzie mozna dostac ten film badz w jaki sposob najpredzej???

Ja go sciagnalem poprzez program Emule.
Bosston

Postprzez review Pn sie 27, 2007 15:36

dziekuje za info i pozdrowienia
running riot
review

Postprzez Apache Cz lis 01, 2007 23:07

Panowie, do takich filmów nie ma napisów po polsku. Po prostu.

Inna sprawa, że polskie tłumaczenie dialogów z Punk Attitude na pewno powstało, bo swego czasu film był wyświetlany (z napisami właśnie) na Warszawskim Festiwalu Filmowym ;-)

To tyle odnośnie napisów. A co do samego filmu - moim zdaniem to jeden z najsłabszych filmów o tej tematyce jaki widziałem. Pada w nim wiele twierdzeń, które są po prostu bzdurne, a przedstawiona w nim "krótka historia punka" jest - jak dla mnie - mocno naciągana. Właściwie cały początek (jakieś pierwsze 30 minut filmu) to jakieś kompletne nieporozumienie. Można się z niego np. dowiedzieć, że tak naprawdę to hippisi byli pierwszymi punkami (dosłownie - w filmie pada taka kwestia: "The hippis were real punks, if you ask me") - bzdura, z którą nawet nie ma co dyskutować. W ogóle z początku filmu wynika jakby punk narodził się tak naprawdę w Stanach na fali protestów antywojennych i był ściśle związany z całym tym hippisowskim gównem.

Dalej. Wrzucenie do jednego worka punka i glam rocka. A już totalnie niezrozumiałe jest dla mnie przedstawianie takich wykonawców jak Janis Joplin The Doors i Patti Smith - jako prekursorów punka. Kurwa! To może jeszcze Beattlesów dorzucić?

Z całego filmu da się obronić środkowe 20-25 minut, a potem znowu zaczyna się pierdolenie, a którego wynika, że Nirvana, to była post-punkowa kapela i ucieleśnienie największej popularności punka (liczonej ilością sprzedanych płyt) w całej jego historii. No a współczesne najważniejsze kapele punkowe, to oczywiście Blink 182 i Limp Bizkit. Nawet mi się nie chce tego komentować. No i nie zabrakło oczywiście na sam koniec deklaracji o politycznym zaangażowaniu punka - z obrazkami anty-Bushowskich demonstracji w tle.

Krótko mówiąc - ten film jest słaby. Totalny groch z kapustą. Widać, że ktoś miał ochotę nakręcić film, ale chyba słabo orientował się w temacie i nie umiał tego opowiedzieć w jakiś w miarę spójny sposób. Z jednej strony - liczba osób (i to naprawdę z samej czołówki zarówno sceny punkowej, jak i przemysłu muzycznego) wypowiadających się w filmie jest imponująca, a z drugiej wyszła z tego totalna lipa, która - moim zdaniem - dość mocno fałszuje obraz tego czym punk był, jak powstawał i jak się rozwijał.

Wyświetlany rok wcześniej na WWF Skinhead Attitude jest bez porównania lepszy.

To tyle mojego smucenia ;-)
Apache

Postprzez Czerwony So lis 03, 2007 10:24

A ma ktoś napisy do "Skinhead Attitude"? Choćby angielskie, bo z francuskim i niemieckim trudno sobie poradzić :twisted:
Czerwony

Postprzez Mustafa Jihad Wt lis 20, 2007 13:06

Czerwony napisał(a):A ma ktoś napisy do "Skinhead Attitude"? Choćby angielskie, bo z francuskim i niemieckim trudno sobie poradzić :twisted:

jest wersja z lektorem

8)
Mustafa Jihad

Postprzez Bosston Pt kwi 11, 2008 14:30

Mustafa Jihad napisał(a):
Czerwony napisał(a):A ma ktoś napisy do "Skinhead Attitude"? Choćby angielskie, bo z francuskim i niemieckim trudno sobie poradzić :twisted:

jest wersja z lektorem

8)

A masz moze torrenta?
Bosston

Postprzez Mustafa Jihad Pt kwi 11, 2008 16:16

Bosston napisał(a):
Mustafa Jihad napisał(a):

jest wersja z lektorem

8)

A masz moze torrenta?

nie, ale moze znalazlo by sie cos innego...
Mustafa Jihad

Postprzez Czarny So kwi 12, 2008 7:38

ja tez bym sie chetnie podlaczyl...

moze dc++ ?
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Powrót do Ogłoszenia - Sprzedam / Kupię / Szukam / Wymienię