Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
Alibabki - W Rytmach Jamaica Ska
"sisia"]no a ja wiem skad to mozecie sobie sciagnac
ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-dykcja....mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-echo%20ska.mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-już%20nie%20twist.mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-wasz%20ska%20wasz.mp3[/quote] A mi sie te linki wogóle nie chcą otworzyc...
mi tez sie nie otwierają, w zasadzie to mozna by to wrzucic na serwer
Dziewczyna z mercedesem
W kieszeni miała nóż Skórzana tapicerka, a w bagażniku trup Z rewolwerem w torebce śmiało szła przez świat Dziś w sercu mym pozostał po Niej krwawy ślad
ja tam lubie ale jesli bym mial kogos "przekonac" do tej muzyki na bank bym mu nie puscil alibabek
Idź do sklepu, kup karabin, wyjdź przed dom i wszystkich zabij.
Pierwszy post na forum
I pozdrowienia dla Twórców to na początek ! A co do Alibabek to taka mała uwaga, nie jest to pierwsze polskie wydawnictwo na którym znaleźć można ska. 1966 roku na jednym z singli pojawił się kawałek "Shame and skandal in the family" a na długogrającej płycie zawierającej po jednym kawałku różnych stylów tanecznych pojawił się kawałek napisany przez polaka ! w rytmie ska oczywista. Autorów nie podaję Mietek zrób konkurs kto widział, kto wie Pozdrawiam
a co ty chciales zeby grali ska do wierszy asnyka ? najprawdziwszy Żydek
piloci z karabinem clique + Zielone Sznury Proroka
Gała - rąsia dla pana. Zgadzam się w pełni. Też na poczatku sie zachwyciłem, ale po iluśtamkrotnym przesłuchaniu stwierdzam że nie tylko wersja tekstowa jest lekko mówiąc "na siłę". Muzycznie te kawalki są hmm... wtórne i tyle. Identyczne kopie siebie. Takie właśnie na siłę zrobione. NIe ma w tym ikry !!!! Posłuchajcie tej emfazy w głosie pań wokalistek.... "czy wash to pranie, nie to taniec...!" he he...
Dobrze tylko, że Byron Lee nie zna polskiego, bo jak by usłyszał przeróbkę "Jamiaca ska", to z pewnością przestał by występować pod swoim nikiem
24 AND 7 CREW Olsztyn
Jak ja pominąłem ten wątek?
Na serwer, do którego podawany byl link ja wżuciłem Alibabki Straaasznie lubię te utwory. I te teksty Mlynarskiego-mnie rozwala ta EP jak nic! Szkoda, że cała płyta nieukazała się w tym klimacie.
W odpowiedzi na to... Rodzyn,zaglądasz tu wogole jeszcze? Fajnie by było Miałem niegdyś EP "W rytmach Jamaica Ska" i kurde jestem święcie przekonany, że data wydania to 1965. Może 2 x wypuszczono tę EP... Co do utworu "Shame and skandal in the family"... Mnie się kojarzy jakaś babka- Irena Santor, Zdzisława Sośnicka? Coś w ten deseń. Nie rób tu zagadek, tylko powiedz kto to i wrzuć gdzieś na net Pzdrwm!