Historia Ska - Train to Skaville
Historia ska w pigułce! Kompendium wiedzy o ska nie tylko dla początkujących. Wszystko co chciałbyś wiedzieć o ska, ale boisz się spytać! Co było pierwsze - ska czy... więcej » |
![]() |
Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsą
Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąSosnowiecki Horrorshow to klasycy i legenda polskiej sceny Oi! /Streetpunk / Ska. Grupa działa z przerwami od wielu lat wydajac przed laty swoje kolejne nagrania na kasetach i będąc jednym z najbardziej cenionych wykonawców na rodzimej scenie ska.
Z czasem utwory z kasetowych wydawnictw „Ryps Wyps” i „Pociąg z forsą” zebrane zostały na CD, którego wydawą była czeska wytwórnia Rabiat Records. Częsć wydanych w Czechach płyt dotarła także do Polski, ale wobec wyczerpania „czeskiego” nakładu zespół w porozumieniu z wytwórnią Jimmy Jazz Records zdecydował o wznowieniu tego wydawnictwa, które obecnie trafi w ręce polskich fanów w postaci digi-paku i nieco zmienioną szata graficzną. „Ryps Wyps” i „Pociąg z forsą” to 23 klasyczne nagrania Horrorshow na jednej płycie i doskonała okazja do uzupełnienia domowych archiwów z polskim punk rockiem i ska... Oficjalna premiera płyty 5 września 2009.... Zamów: ---> CD HORRORSHOW - Ryps-Wyps / Pociąg z forsą źródło: Jimmy Jazz Records __ Mam czeskie wydanie, więc nie będę kupował reedycji. Za to chętnie posłuchałbym jakiegoś nowego materiału. ![]()
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąszkoda, że jjr nie pokusiło się o żadne single promocyjne czy to w przypadku tej reedycji czy "innej" sosnowieckiej formacji, która już niedługo wyda swoją drugą płytę
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsą
Jak jest z Horrorshow to nie wiem, ale w przypadku "innej" sosnowiewieckiej formacji, która już niedługo wyda swoją drugą płytę singiel jest, o czym można nawet przeczytać w newsie na Rudemakerze
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąmoże i jest singiel promocyjny ale czy to nie wydawca powinien cisnąć dany LP dla mediów ?? właśnie przez promocje ?? A jak na razie na stronie jjr przeznaczonej do pobierania właśnie singlów i nie tylko, jest cisza na czym bardzo ubolewam. Bo chyba tak nie powinno być !!!! no nic póki krążek się nie pojawi nie ma co go grać, bo oficjalnie go nie ma
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąmam swoje konto w tym dziale tylko co z tego skoro nie ma tam aktualizacji i jak pisałem wcześniej brak singli promocyjnych. Widocznie może za dużo oczekuje od wydawcy. Choć inne wydawnictwa jakoś dają radę. Może będzie lepiej. Może.
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąPiecyk, cos ci mail nawala
joanna jjr
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsąaaa i forum to nie miejsce na wylewanie żalów. Wystarczy kontakt, a nie bezpodstawne i bezsensowne dyskusje nt. naszej firmy..
pozdrawiam joanna jjr
Re: Reedycja HORRORSHOW - Ryps Wyps / Pociąg z forsą
forum to miejsce, gdzie każdy może się wypowiedzieć i z tego prawa korzystam. Żalów nie wylewam. Nie było żadnej bezpodstawnej i bezsensownej dyskusji o ile dobrze zauważyłem na temat Waszej firmy. Wyraziłem swoją opinię. Pozdrawia Piecyk