St. Petersburg Ska-Jazz Review na festiwalu Reggaeland
6 i 7 lipca w Płocku na plaży nad Wisłą odbędzie się VII edycja Festiwalu Muzyki Korzennej REGGAELAND. Organizatorzy co pewien czas ujawniają kolejnych zaproszonych... więcej » |
![]() |
Sound System
Sound SystemWitam czy mógłbym prosić o wasze wypowiedzi na temat soun systemów . Czy widzi się wam Ska - Rocksteady-Ragga S Systemik czy raczej nie ? Jeśli tak to co powinien mieć jako wsparcie czy tylko samo puszczanie muzyki czy może jeszcze jakies "bajery" np. trąbka na żywo , bębny (choć to chyba bardziej do regge), mikrofon z wokalem (do rozgrzewania publiki), czy może szczekaczke policyjną ?
Prosił bym o opinie . City Mod'z Żbikowiec
...ciągle jeszcze żyjemy Booyaka Famila
Sound system puszczający muzę przed i po koncercie jak najbardzej.
Problem w tym że nie słyczałem aby w Polsce był jakiś sound system puszczający Ska same reggae, ragga i inne danchole. Przyjemnie to jest w Madnessie po koncercie, bo SKA party jest do bólu. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Jej, jaki Ty Stępel uczulony.
ja mysle ze to dobry pomysl sam mysle nad czyms takim ale nie nad samym ska ale umiejetnym laczeniem roznej jamajskiej muzy jesli jakies sound systemy graja w Polsce to głównie raggamuffin albo dancehall przydala by sie jakas ciekawa odmiana
Ale się rozpędziliście... Przecież wiele polskich soundów gra ska. Np.Stary Reggał, Rub Pulse również lubią pojechać czasem ze ska.
Mój i kumpla Mo Bay Sound także jedzie ze ska... Myślę, że przyczyną małej ilości tej muzy na imprach jest ...hmm w zależności od tego gdzie się gra: niekumatość publiki, "pusta" kumatość(połączona z "koncertem życzeń;"zagraj mi coś z 2tone,albo ska punka,bo to co grasz to nie ska"), ;na parkiecie "mogą" zostać tylko same łyse pały bo inni to hipisi (kretyństwo 1.stopnia). Aha, nie ma że boli- mikrofon musi być!!!!!!!!! Jak bez tego rozkręcić publikę? Zorganizujciue bibkę,ja mogę zagrać samo ska-a co?! Zobaczymy co by z tego wyszło hehe.
Pewnie! Jakby co to dawaj znać. Ja jestem otwarty na wszelkie tego typu propozycje
ehehehe.... jak to polaczyc z twoimi szeroko zakrojonymi planami ktorymi dzieliles sie w pociagu na Slackersow to zaczyna byc interesujaco
Pewnie, on cały czas coś kombinuje. Najpierw tę oto stronę wykombinował, to bez sound systemu się pewnie nie obejdzie. Z Flickiem będziesz Mietek kręcił płyty?? ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać