Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Alibabki - W Rytmach Jamaica Ska
Alibabki - W Rytmach Jamaica SkaHehe, właśnie dorwałem pierwszą, historyczną polską płytę z klimatów muzyki Ska, czyli Alibabki i Tajfuny "W Rytmach Jamaica Ska". Słyszałem o tej płycie a raczej EPce już wcześniej ale dopiero teraz dane mi jest sobie tego posłuchać.
No i co tu dużo mówić, git się tego słucha. Tylko 4 piosenki ale zajebista perełka, jeszcze jakby wyhaczyć oryginalnego vinyla to dopiero było. Trza będzie poszukać u babci w szafie Słyszał już ktoś z was to cudo ? Mówię całkiem poważnie, zajebista rzecz ! "Zaprasza nas do tańca SKA SKA "
no wisnia juz sie tak nie chwal bo ja tez słyszałam i to wczesniej od ciebie o.
Dziewczyna z mercedesem
W kieszeni miała nóż Skórzana tapicerka, a w bagażniku trup Z rewolwerem w torebce śmiało szła przez świat Dziś w sercu mym pozostał po Niej krwawy ślad
"nie badz konserwatysta" -> To jest takie bardziej ska zorientowane na kulture Mod, niz na Rude boys na co dowodem moze byc fakt, iz z wysp UK blizej niz z Jamajki
"If you're arrogant, tough,
smart and clean looking you got to be a Mod then !" http://www.polishmods.prv.pl ![]()
no a ja wiem skad to mozecie sobie sciagnac
ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-dykcja....mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-echo%20ska.mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-już%20nie%20twist.mp3 ftp://home2.pol.pl/Alibabki%20i%20Tajfu ... 1.04.bakra)/alibabki-wasz%20ska%20wasz.mp3
Alibabki dają radę w 100%
Normalnie kto wie co będzie po nich,może ktoś wynajdzie jakąś EP Rudiego Szuberta w skaowym wykonaniu Córki rybaka HEHE A co do tego puszczania Stęplu wszystkim to w moim wypadku wyprzedził Cię Krzyś
co?? wojewodzki sobie założył lonsdale?? he?? o co loto???
Dziewczyna z mercedesem
W kieszeni miała nóż Skórzana tapicerka, a w bagażniku trup Z rewolwerem w torebce śmiało szła przez świat Dziś w sercu mym pozostał po Niej krwawy ślad
A dla mnie Alibabki to beton. Coś na zasadzie "trzeba usłyszeć, ale nie koniecznie słuchać". Dużo osób traktuje ten zespół jako prekursatorów polskiego ska; ale nie róbmy jaj
Kiedyś jak prowadziłem ska audycje w lokalnym radiu to zapóściłem w/w panie. Niestety (albo i stety) poleciały tylko 3 kawałki, gdyż typek, który mnie realizował "zdziebko wysiadł" przy tak powalającej twórczości. Wtedy to właśnie ostatecznie zraziłem do ska prawie całe radio. 24 AND 7 CREW Olsztyn
A co do Kuby Wojewódzkiego to dla mnie mógłby chodzić nawet jak buszmen. Co do Lonsdale'ów to uważam, że jest to firma jak tysiące innych, a jej związek z subkulturami to jedynie dobrze pomyślany plan marketingowy.W końcu jak tu już wcześniej ustaliliśmy, nie szata zdobi człowieka
24 AND 7 CREW Olsztyn