The Bartenders w Klubie 55! 2012-06-01, Warszawa

Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków skaŸgae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1 czerwca... więcej »

nowe płyty z Francji

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

nowe płyty z Francji

Postprzez kiniak N sty 16, 2005 14:02

Babylon Circus - Dances of Resistance, BC potwierdza klasę, dla mnie zajebisty album, jak wszystkie poprzednie, no i troche klezmerskich rytmów :lol:, krótkie przerywniki na płycie, jak: J'aurais Bien Voulu, Parade Acoustique, Petite Caravane Barbare mistrzostow świata, trochę reggałowo: Warlord, a kończy utwór My Friend, przypominający granie New Model Army czy The Levellers naprawdę warto posłuchać

Jah On Slide - Parole de Rude Boy, może nie tak dobra jak Skannibale Street, czy chociażby Tranquille, pastaga et rouflaquettes (albo za mało jej jeszcze słuchałem), ale granie klasa, warto tu wyróżnić utwór: We Are Here Tonight, Istanbul, zresztą cała płyta, jak dla mnie zajebiocha
"nie kradnij władza nie lubi konkurencji"

"mądzy ludzie wierzą w mądre bzdury, głupi ludzie wierzą w głupie bzdury"
kiniak

Postprzez servette Wt sty 18, 2005 21:52

ostatnio widzialem jah on slide na koncercie.chlopaki sa w dobrej formie.goscinnie wytapil z nimi w kilku kawalkach kolezka z massilia sound system.nowej plyty jeszcze nie slyszalem.a nowy babilon c.tez mi sie podoba,chociaz wolalbym wiecej ska a mniej "piosenki francuskiej"
servette

Powrót do Albumy zagraniczne