Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers
2012-06-02, Rzeszów
2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej » |
![]() |
BEZ JAHZGH
BEZ JAHZGHZnacie zespolik? jak dla mnie to maja zajebiste wyczucie jamajskich rytmow, od ska, przez rocksteady az po biadolenie dla pana:P. zespol raczkujacy, ale sluchajac epki mam wrazenie,ze jeszcze nie raz o nich uslyszymy.
http://www.myspace.com/bezjahzgh http://rapidshare.com/files/112601096/B ... p.rar.html - epka do pobrania
Re: BEZ JAHZGHoh, co za niespodzianka. kolejna polska kapela reggae grajaca reggae brzmiace jak polskie rege.
no moze chlopaki kiedys na jakis ska koncert pojda i sie nawroca Ska`d 4 life !
Re: BEZ JAHZGHna bezrybiu i rak ryba:P
nie kazdy polski zespol reggae gra az tak przyjemnie wg mnie. i 11 osob na scenie tez robi swoje... to nie to co kolejny dzieciak z 'talentem' nawijajacy do oklepanych riddimow
Re: BEZ JAHZGHnie wzywać imienia ryby na daremno
Re: BEZ JAHZGH
hmm tylko czemu tak uparcie te wszystkie zespoly rockowe dopinaja sobie latke ska ... tudziez reggae Grochów-właściwa strona Wisły po dwakroć!!
Re: BEZ JAHZGH
koniunktura, Panie - koniunktura....
Re: BEZ JAHZGHkoniunktura? myslalem ze jest kryzys
Re: BEZ JAHZGH"(...) na początku rocksteady, potem ska i reggae (...)"
i jeszcze: "(...) ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę, za sprawą Wailersów i Boba Marleya (...)" BEZ JAHZGH, ciun "Teraz czas na Bez Jahzg" myspace.com/thebartenderspl
myspace.com/ubquartet
Re: BEZ JAHZGHd.dobry wszystkim bo pierwszy log na forum
widzę, że jest parę słów o naszej kapelce więc się wbiję w rozmowę
nie wiem czy drzesz łacha z tekstu czy jak bo się na tych lolach i rotflach nie znam ale wyrwałeś zupełnie z kontekstu kilka słów dodatkowo tak je łącząc, że tworzą całkowicie inny sens więc, jako, że czas matur rozłoże ci go na czynniki pierwsze, to będzie lepsze zrozumienie i odbiór tegoż tekstu może najpierw przytoczę: "Ja się nie chcę bawić w nowe kontra stare - ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę Za sprawą Wailersów i Boba Marley'a - mknie po orbicie jak kometa Haley'a Na początku rocksteady, potem ska i reggae - teraz dancehall i ragga pędzi do nas biegiem czasem może zwolnić i przygnieść ciężkim dubem - ale nigdy nie zatruje żadnym toksycznym jadem" i tak: "
jak się wyrwie jeden wers i połączy z innym to może wyjść taki paszkwil jak tobie, a prawdziwy sens jest zupełnie inny, naprawdę trzeba się postarać by odebrać to tak jak ty Ja się nie chcę bawić w nowe kontra stare - ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę proste przesłanie - muzyka bez podziałów, i dla mnie (JA na początku tekstu) ma tylko jedno zadanie - ma łączyć a nie dzielić Za sprawą Wailersów i Boba Marley'a - mknie po orbicie jak kometa Haley'a znów prosto - to dzięki Marley'owi myzyka z Jamajki stała się popularna na całym świecie choć nie był ani pierwszy ani najlepszy
rozumiem, że tu wytknąłeś mi błąd, że to nie rocksteady było pierwsze a ska tak wiem, tyle, że ten kawałek to nie historia muzyki a naszej kapeli o czym mówi tytuł a także dalsza część tekstu: teraz dancehall i ragga pędzi do NAS biegiem ja zaczynałem poznawanie muzyki z JA właśnie od rocksteady potem ska a reggae, dub, ragga jeszcze później bo jako staremu punkowcowi najbliżej mi było właśnie do rytmów rocksteady mam nadzieję, że pomogłem teraz odpowiednio zrozumieć tekst i powodów do wyśmiewania go już raczej nie ma, spoko, może się nie podobać ale prosiłbym nie tworzyć na siłę jego nowych znaczeń aha, piszę zupełnie bez złośliwości, żeby nie by ło nieporozumień ukłony dla Bartendersów - może gdzieś kiedyś na jakieś scenie się spotkamy co do reszty dyskusji, to już się zgadzam - nie jesteśmy kapelą ani reggae ani ska, wcale się za taką nie uważamy, jedynie wykorzystujemy elementy charakterystyczne dla tych stylów bo nam się po prostu podobają, tak jak elementy hardcora, punka czy muzyki ludowej,tyla - mam nadzieję, że za jakiś czas się o tym przekonacie, bo powoli kończymy pracę w studio nad pierwszą płytą pozdrawiamy, dziękujemy za zainteresowanie, krytyki słuchamy i uczymy się i dalej robimy swoje do zobaczyska na koncertach syron Bez Jahzgh
Re: BEZ JAHZGHUtworki z neta/epki mogą być, ale bez rewelacji, zdecydowanie lepiej wypadają na koncertach - ciekawie i żywiołowo. Zobaczymy co dalej jak płyta się ukaże.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: BEZ JAHZGHhttp://www.youtube.com/watch?v=kcESfPidfoc
zapowiedz nowej plyty. polecam obejrzenie nawet niezainteresowanym muzyka bo zrobili to delikatnie mowiac ciekawie;d
Re: BEZ JAHZGHDopiero znalazłem, ale może komuś się przyda, koncert w Poznaniu:
![]() Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: BEZ JAHZGHDobrze Groszek że tylko 24h po koncercie znalazłeś
Re: BEZ JAHZGHJeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie