Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

BEZ JAHZGH

Informacje o polskich wykonawcach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul

BEZ JAHZGH

Postprzez jezus Pt mar 06, 2009 22:05

Znacie zespolik? jak dla mnie to maja zajebiste wyczucie jamajskich rytmow, od ska, przez rocksteady az po biadolenie dla pana:P. zespol raczkujacy, ale sluchajac epki mam wrazenie,ze jeszcze nie raz o nich uslyszymy.

http://www.myspace.com/bezjahzgh

http://rapidshare.com/files/112601096/B ... p.rar.html - epka do pobrania
Obrazek
jezus

Re: BEZ JAHZGH

Postprzez BogusKowalski Pt mar 06, 2009 22:17

oh, co za niespodzianka. kolejna polska kapela reggae grajaca reggae brzmiace jak polskie rege.
no moze chlopaki kiedys na jakis ska koncert pojda i sie nawroca :roll:
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez jezus Pt mar 06, 2009 22:37

na bezrybiu i rak ryba:P
nie kazdy polski zespol reggae gra az tak przyjemnie wg mnie. i 11 osob na scenie tez robi swoje... to nie to co kolejny dzieciak z 'talentem' nawijajacy do oklepanych riddimow
Obrazek
jezus

Postprzez RYBA So mar 07, 2009 3:23

nie wzywać imienia ryby na daremno :twisted: wole sluchac oklepanych riddimów z dobrym wokalem niz kolejnego "zajebistego" regowego bandu, zauwazyłem od dluzszego czasu pewna zasade : za robienie rege biora sie ludzie, ktorzy dobrze znaja muzyczny kunszt ale zupelnie nie czuja pulsu tej muzyki, natomiast Ci od "do the ska" maja najczesciej beat we krwi :wink: ale jakos rece na instrumentach im nie pracują :lol: i tak wszytskich pewno zawstydzi Sydney Polak :mrgreen: ps. troche uogolniam ale jakos malo wyjatkow mi sie cisnie
RYBA

Postprzez yareth Śr mar 11, 2009 0:00

RYBA napisał(a): zauwazyłem od dluzszego czasu pewna zasade : za robienie rege biora sie ludzie, ktorzy dobrze znaja muzyczny kunszt ale zupelnie nie czuja pulsu tej muzyki, natomiast Ci od "do the ska" maja najczesciej beat we krwi :wink: ale jakos rece na instrumentach im nie pracują :lol:

hmm tylko czemu tak uparcie te wszystkie zespoly rockowe dopinaja sobie latke ska ... tudziez reggae :(
Grochów-właściwa strona Wisły po dwakroć!!
yareth

Postprzez wirus Śr mar 11, 2009 13:56

yareth napisał(a):hmm tylko czemu tak uparcie te wszystkie zespoly rockowe dopinaja sobie latke ska ... tudziez reggae :(

koniunktura, Panie - koniunktura....
2000 tons of TNT !!!

Obrazek
wirus

Postprzez RYBA Cz mar 12, 2009 0:43

koniunktura? myslalem ze jest kryzys :mrgreen:
RYBA

Postprzez janusz Cz mar 12, 2009 10:46

"(...) na początku rocksteady, potem ska i reggae (...)"

i jeszcze:
"(...) ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę, za sprawą Wailersów i Boba Marleya (...)"

BEZ JAHZGH, ciun "Teraz czas na Bez Jahzg"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
myspace.com/thebartenderspl
myspace.com/ubquartet
janusz

Postprzez syron Śr maja 06, 2009 9:28

d.dobry wszystkim bo pierwszy log na forum
widzę, że jest parę słów o naszej kapelce więc się wbiję w rozmowę
janusz napisał(a):"(...) na początku rocksteady, potem ska i reggae (...)"

i jeszcze:
"(...) ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę, za sprawą Wailersów i Boba Marleya (...)"

BEZ JAHZGH, ciun "Teraz czas na Bez Jahzg"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie wiem czy drzesz łacha z tekstu czy jak bo się na tych lolach i rotflach nie znam ale wyrwałeś zupełnie z kontekstu kilka słów dodatkowo tak je łącząc, że tworzą całkowicie inny sens więc, jako, że czas matur rozłoże ci go na czynniki pierwsze, to będzie lepsze zrozumienie i odbiór tegoż tekstu
może najpierw przytoczę:
"Ja się nie chcę bawić w nowe kontra stare - ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę
Za sprawą Wailersów i Boba Marley'a - mknie po orbicie jak kometa Haley'a
Na początku rocksteady, potem ska i reggae - teraz dancehall i ragga pędzi do nas biegiem
czasem może zwolnić i przygnieść ciężkim dubem - ale nigdy nie zatruje żadnym toksycznym jadem"

i tak: "
janusz napisał(a):(...) ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę, za sprawą Wailersów i Boba Marleya (...)"

jak się wyrwie jeden wers i połączy z innym to może wyjść taki paszkwil jak tobie, a prawdziwy sens jest zupełnie inny, naprawdę trzeba się postarać by odebrać to tak jak ty
Ja się nie chcę bawić w nowe kontra stare - ta muzyka uszyta jest na jedną tylko miarę
proste przesłanie - muzyka bez podziałów, i dla mnie (JA na początku tekstu) ma tylko jedno zadanie - ma łączyć a nie dzielić
Za sprawą Wailersów i Boba Marley'a - mknie po orbicie jak kometa Haley'a
znów prosto - to dzięki Marley'owi myzyka z Jamajki stała się popularna na całym świecie choć nie był ani pierwszy ani najlepszy
janusz napisał(a):Na początku rocksteady, potem ska i reggae

rozumiem, że tu wytknąłeś mi błąd, że to nie rocksteady było pierwsze a ska
tak wiem, tyle, że ten kawałek to nie historia muzyki a naszej kapeli o czym mówi tytuł a także dalsza część tekstu: teraz dancehall i ragga pędzi do NAS biegiem
ja zaczynałem poznawanie muzyki z JA właśnie od rocksteady potem ska a reggae, dub, ragga jeszcze później bo jako staremu punkowcowi najbliżej mi było właśnie do rytmów rocksteady

mam nadzieję, że pomogłem teraz odpowiednio zrozumieć tekst i powodów do wyśmiewania go już raczej nie ma, spoko, może się nie podobać ale prosiłbym nie tworzyć na siłę jego nowych znaczeń
aha, piszę zupełnie bez złośliwości, żeby nie by ło nieporozumień
ukłony dla Bartendersów - może gdzieś kiedyś na jakieś scenie się spotkamy

co do reszty dyskusji, to już się zgadzam - nie jesteśmy kapelą ani reggae ani ska, wcale się za taką nie uważamy, jedynie wykorzystujemy elementy charakterystyczne dla tych stylów bo nam się po prostu podobają, tak jak elementy hardcora, punka czy muzyki ludowej,tyla - mam nadzieję, że za jakiś czas się o tym przekonacie, bo powoli kończymy pracę w studio nad pierwszą płytą
pozdrawiamy, dziękujemy za zainteresowanie, krytyki słuchamy i uczymy się i dalej robimy swoje
do zobaczyska na koncertach

syron
Bez Jahzgh
syron

Postprzez Groszek Pn wrz 07, 2009 16:04

Utworki z neta/epki mogą być, ale bez rewelacji, zdecydowanie lepiej wypadają na koncertach - ciekawie i żywiołowo. Zobaczymy co dalej jak płyta się ukaże.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Postprzez jezus So cze 05, 2010 11:35

http://www.youtube.com/watch?v=kcESfPidfoc
zapowiedz nowej plyty. polecam obejrzenie nawet niezainteresowanym muzyka bo zrobili to delikatnie mowiac ciekawie;d
Obrazek
jezus

Postprzez Groszek So cze 05, 2010 11:59

W końcu!
Groszek

Postprzez Groszek Pt lut 25, 2011 8:25

Dopiero znalazłem, ale może komuś się przyda, koncert w Poznaniu:

Obrazek
Groszek

Postprzez sokół Pt lut 25, 2011 21:18

Dobrze Groszek że tylko 24h po koncercie znalazłeś :lol: Odnoścnie Bazyla słyszałem że odżywa po chwilowym zwątpieniu w (Lecha Pilsa :lol: )wiadomo cosik więcej????
RUDE BOY'S SKANKING

Obrazek
sokół

Postprzez Groszek So lut 26, 2011 8:24

:| <- tak wyglądałem wczoraj w Bazylu, kiedy dowiedziałem się, że wczoraj był 25, a nie 24
Groszek

Powrót do Wykonawcy z Polski