Skadictator & Upbeat Quartet + The Balangers 2012-06-02, Rzeszów

2 czerwca w rzeszowskim klubie Od Zmierzchu Do Świtu zawita Skadictator oraz Upbeat Quartet. Razem z nimi scenę dzielić będzie zespól The Balangers. O afterparty zadba... więcej »

PAJUJO

Informacje o polskich wykonawcach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul

PAJUJO

Postprzez kosmo Wt wrz 01, 2009 18:38

Miałem ogromną przyjemność usłyszeć kiedyś ten zespół zaskoczyli mnie swoją żywiołowością na scenie od tamtej pory czekam aż w mojej okolicy zagrają znowu...tak czytam to forum i zastanawiam się dlaczego nikt o nich jeszcze nic nie napisał... Zielony rower dziadka zna chyba każdy...
kosmo

Re: PAJUJO

Postprzez irek Wt wrz 01, 2009 19:20

Ja nie znam.
irek

Postprzez Czarny Wt wrz 01, 2009 19:29

Ja również nie znam, a z tego co słyszałem, wcale mnie nie dziwi, że ich nie ma na tym forum.
Może na forum Hapisedu, będzie podtemat o PAJUJU
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez Groszek Śr wrz 02, 2009 22:20

zespół znam i odradzam, teksty w stylu "koniec świata jest już blisko, ja nie jestem osobą, która chodzi na disco" wywołują u mnie odruchy wymiotne, dziękuję, pozdrawiam
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Postprzez Szoet Cz wrz 03, 2009 18:42

i osobiście tylko ta jedna ich piosenka mi się podoba ; )
Szoet

Postprzez kosmo Pt wrz 04, 2009 11:32

Groszek napisał(a):zespół znam i odradzam, teksty w stylu "koniec świata jest już blisko, ja nie jestem osobą, która chodzi na disco" wywołują u mnie odruchy wymiotne, dziękuję, pozdrawiam

a słyszałeś może nowe kawałki czy opierasz swoje stwierdzenie tylko i wyłącznie na starych numerach które nagrali 3 lata temu jak zaczynali??? może warto poslchać czegoś nowego??
jeśli kogoś to interesuje to polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=WWpfRIZovaU
http://www.youtube.com/watch?v=gveVd4_m ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=nSFUblSgHSc
kosmo

Postprzez Groszek N wrz 06, 2009 20:02

myślisz, że chce mi się słuchać nowych utworów zespołu, który mi nie podszedł? jak usłyszę gdzieś przypadkiem, to wtedy może sięgnę. Jest wystarczająco dużo muzy, którą chcę przesłuchać, więc nie widzę powodu by słuchać czegoś, aby sprawdzić czy w końcu dobrze grają.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Postprzez jezus N wrz 06, 2009 21:56

Groszek napisał(a):myślisz, że chce mi się słuchać nowych utworów zespołu, który mi nie podszedł? jak usłyszę gdzieś przypadkiem, to wtedy może sięgnę. Jest wystarczająco dużo muzy, którą chcę przesłuchać, więc nie widzę powodu by słuchać czegoś, aby sprawdzić czy w końcu dobrze grają.

to ja Ci pomoge zebys nie musial sie fatygowac:PP poswiecilem sie i przesluchalem. jesli lubisz gdy mowia do Ciebie per 'man' i walczysz z babilonem to cos dla Ciebie. Jak juz ktos stwierdzil w temacie o Bez Jahzgh (chociaz z tym zdaniem w odniesieniu do nich niebardzo sie zgadzam. lokalny patriotyzm,albo po prostu zajebiscie dobrze bawie sie na ich koncertach;p) to ze palce dobrze chodza na instrumentach to jeszcze nie wszystko.
i zgadzam sie za duzo jest serio dobrej i odpowiadajacej mi muzyki zeby sluchac czegos co mnie buja przez 15s kawalka. taka 'jamajszczyzna' to nawet z braku innej pod reka srednio podchodzi.
Obrazek
jezus

Postprzez nutka Pn wrz 07, 2009 21:16

PAJUJO-słyszałam... NUDA nic więcej.
Swing Heil!
nutka

Postprzez Johnny Fontane Wt wrz 08, 2009 13:57

"weź to wyłącz bo mi smutno.." - cytat z osoby przy której sprawdzałem podane kawałki :D
chcesz podobać się kobietom
twardy dla nich bądź jak beton
zapuść wąsy, z tyłu grzywę
kwiata kup, poczęstuj piwem

http://www.myspace.com/realcoolsound
Johnny Fontane

Postprzez Dotykalny Wt wrz 07, 2010 8:12

hmm...bylem tego lata na kilku liczących sie festivalach w tym kraju i prawie na każdym zagrało Pajujo - przypadek? :D mało tego ich nowa płyta która sobie kupiłem na ORF to widoczny progres w ich muzyce patrząc na lata poprzednie. W woli uściślenia oni nagrywając 1 płytę mieli po 16-18 lat :shock: Dziś maja niewiele więcej wiec nie wymagajmy od nich textow "przepalonych w boju umysłowo" texciarzy :lol: wierze ze ten okres w ich życiu jeszcze przyjdzie. Teraz niech się bawią bo robią to z uśmiechem na twarzy co widać na każdym z ich koncertów. Ja im bardzo kibicuje bo to co oni robią z ludzmi na koncertach ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) to nie jeden stary wyjadacz sceny reggae powinien się od nich uczyć.
Dotykalny

Postprzez MusX Wt wrz 07, 2010 19:53

byłem na chyba dwóch ich koncertach i sprawują się równie zajebiście jak z płyt, na Ostródzie nawet zbierałem butelki żeby uzbierać na ich nową płytę :mrgreen: jak dla mnie rewelacja, obie płyty jak i na żywca
MusX

Postprzez Dotykalny Pn wrz 20, 2010 14:33

Dziś ( 20.09.2010) do Polskiego Radia Czwórka - stare Euro - na godzinie 21. Audycja "Jak Maken zasiał" prowadzone przez Makena bedzie min. poświęcona wydaniu nowej płyty Pajujo "AbraSkaDubRa".
Dotykalny

Postprzez Filip44 Wt sty 25, 2011 19:24

Mi się cholernie podoba ich płyta (AbraSkaDubRa). Chyba druga płyta po Dubska - Avokado, którą wałkuje dosłownie w każdej wolnej chwili. W piątek zagrają w Toruniu na Afryce :)
Filip44

Powrót do Wykonawcy z Polski