The Bartenders w Klubie 55!
2012-06-01, Warszawa
Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków skagae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1 czerwca... więcej » |
![]() |
Panna Marzena i Bizony...
Panna Marzena i Bizony...Słyszał już ktoś tę kapelkę? Ja sie natknąłem zupełnie przypadkowo na youtube.
Kapelka wbrew swojej nazwie (a nazwa nie zachęca Przynajmniej na tych filmikach tak to wygląda: http://pl.youtube.com/results?search_qu ... type=&aq=f
Re: Panna Marzena i Bizony...Faktycznie nie najgorsze. Wykonanie, wnioskując po cieniawych jakościowo klipach z youtube, co najmniej na poziomie. Dobór repertuaru zdecydowanie prawidłowy.
A dla wyjaśnienia nieco wygooglowanych przed chwilą informacji o zespole: [quote=www.bb365.info]Panna Marzena i Bizony to najświeższy projekt Marola i chłopaków ze zmarłej dwa lata temu Arki Taty Marka, która w Rudeboyu dała swego czasu kilka niezapomnianych koncertów. Przetrzebiona ekipa Arki, wzmocniona obecnie nowym narybkiem młodych instrumentalistów oraz czarującym wokalem (odnalezionej w podziemiach oświęcimskich klubów jazzowych) tajemniczej Panny Marzeny, znów pojawi się na scenie. W swym repertuarze Bizony zaprezentują zestaw popularnych jamajskich szlagierów z lat 60-tych, zapowiadając nową jakość w starym stylu. Zapraszamy! Szczególnie gorąco wszystkie nastolatki![/quote] Fanem Arki Taty Marka zdecydowanie nie byłem, ale jeśli taka jest droga rozwoju to jestem za! Teraz jestem bardzo ciekaw dwóch rzeczy. Jak to faktycznie sprawdza się na żywo, a nie na youtubie i jak wygląda kwestia własnego repertuaru. Co do nazwy, faktycznie nieco od czapy, ale gdyby ją nieco po angielsku ztuningować mógłby wyjść nie najgorszy klasyk: Lady Marion & The Mighty Bisons
Re: Panna Marzena i Bizony...
Byłem na ich koncercie w kwietniu 2008 w Bielsku-Białej, grali przed Vespą. Jeśli dobrze pamiętam to był ich debiut sceniczny w nowym składzie. Grali same covery (m.in. "Skinheads Dem A Come" i "54-46"), ale mnie się podobało. ![]()
Re: Panna Marzena i Bizony...Nazwa bardzo dobra - wiocha musi być. Faktycznie wygląda to wszystko całkiem dobrze, tyle że pewnie łupią same covery.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Panna Marzena i Bizony...Mi sie nazwa też podoba. Wszytskie dobre kapele polskie miały nazwe z rzeczownika w liczbie mnogiej chochoły, tajfuny i jeszcze wchuj innych. Sami ostatnio gramy jako HUMORY haha
Arka taty marka to było gówno jakich mało, że sie tak brzydko wyraże. A kapela panny marzeny mi sie podoba i nawet jakby mieli grać tylko kojwery to dużo lepiej niż jakby mieli grać swoje kompozycje na poziomie "o dupe roztrzaść" choć oczywiście mam nadzieje, że będa grali swoje melodie które będą tak samo fajne jak grane przez nich nie ich.
lal! gratuluje pomyslu na calkowity brak promocji Ska`d 4 life !
Może to taki pomysł, ale jak widać zostali odnalezieni. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
mam chociaz nadzieje, ze wciaz nie maja majspejsa i strony internetowej? Ska`d 4 life !
Re: Panna Marzena i Bizony...OT:A jak ktoś jeszcze raz zrobi cytat cytatu cytatu jeszcze poprzedniego cytatu to własnoręcznie zajebię!
dlaczego? Kapela daje rade! dlaczego nikt nic o nich nie wie? chyba to nie jest kapela , ktora gra na weselach ?
Bo mają tak przetragiczną nazwę, że wstydzą się z nią promować...
Nazwa po angielskiemu calkiem zacnie sie prezentuje zyw ten band jeszcze czy juz totalnie zapadl pomysl w nie-pamiec ? Grochów-właściwa strona Wisły po dwakroć!!
Re: Panna Marzena i Bizony...Hu hu! już uprzedzam domysły, kapela nie gra po weselach i ma się dobrze-pracuje cały czas nad swym materiałem
Wraz z Raulem mogę potwierdzić zajebistość kapeli na żywo. Jeśli ktoś będzie zainteresowany, będę informować na bieżąco z obozu wroga. pozdrawiam
Re: Panna Marzena i Bizony...dzieki za dobre slowo o kapeli
"wrog" ma sie dobrze, dopracowywujemy nowy material i wkrotce powracamy do koncertowania - do zobaczenia na koncertach mamy nadzieje
Re: Panna Marzena i Bizony...Ich last show można zobaczyć w Brzeszczach, sobota 29.08 na rock rege fescie.