Mad Caddies + The Mugshots
2012-06-11, Warszawa
11 czerwca w Warszawie wystąpi grupa Mad Caddies grająca mieszankę punk rocka, ska, surf rocka i rockabilly. Dzień później 12 czerwca kalifornijczycy zawitają do... więcej » |
![]() |
Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!
Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!Szukałem takiego tematu na forum,ale nie znalazłem,więc pozwalam sobie go tu wrzucić.
Jakie kapele reggae,ska,rocksteady z hiszpańskojęzycznym vocalem możecie zaproponować? Jakie kapele są godne polecenia i których naprawdę warto posłuchać i bardziej się nimi zainteresować? 7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!Bardzo mi sie w poprzednim roku spodobali Akatz i ich "Rudo Bilbao". Panowie graja ska-jazz, jednakze wiekszosc kompozycji wzbogacona zostala o wokal, wiec bez obaw.
Spiewu jest za to jak na lekarstwo u Hiszpanow z The Fenicians i Wenezuelczykow z La Big Landin Orquesta, ale skoro juz przy ska-jazzie jestem, to nie odmowie sobie zareklamowania tych wysmienitych kapel Wiekszosc osob zapewne zna The Cabrians, wiec rozpisywanie sie na ich temat mija sie z celem. Wszystkie pozostale hiszpanskie grupy, ktore przychodza mi na mysl spiewaja w jezyku angielskim, choc zaraz ktos zapewne rzuci odpowiednia nazwa, a ja stwierdze "no przecieeeez!" Zdaje sie, ze po hiszpansku spiewaja Los Granadians i Contratempo, ale dla mnie do kapele nie warte uwagi (zdaje sobie sprawe, ze jestem w mniejszosci). Early reggae po hiszpansku jakos mi nie brzmi... Pogłówkowałem trochę i przyszły mi jeszcze do głowy następujące formacje: a) Soweto - dosc ciekawy projekt, przewaza tradycyjne ska i reggae, zdarzaja sie tez lekkie ska-jazzowe odloty, ale ogolnie jednak bez szalu b) The Kluba - ska z kontrabasem (szumnie nazwane skabilly), klimaty a'la Skalariak, tj. sporo oszolomstwa politycznego i duzo dobrych melodii, zreszta, jest to projekt wokalisty wspomnaiengo zespolu - jak dla mnie calkiem niezle p.s. Ska Cubano ma cos po hiszpansku? Let's go crazy
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!Akatz i "rude bilbao" super! deSKA miala jeden numer po hiszpansku
Ska`d 4 life !
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!
a jak dla mnie Los Granadians, kapela jak najbardziej warta uwagi. muzyka trochę specyficzna ale mocno wkęca. ja polecam jak najbardziej ( i to chyba ja jestem w mniejszości;) a Contratempos to portugalska kapela, bo chyba o Cotratempos chodziło... Reggae Sounds are Bigger Boss! http://biggerbosssound.blogspot.com/!! -
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!Los Granadians - jak najbardziej:) jak wspomniał Tytus - specyficzne są chłopaki, ale ich muza mi pasi
rege, rege tralalala...
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!Mysle, ze dla rozeznania sceny poludniowoamerykanskiej dobrze jest wpasc na strone wytworni o nazwie Radiola Records. Wszystko, co jest godne uwagi mozna znalezc w ich dystrybucji.
Momentami ciekawie prezentuja sie Satelite Kingston, ale moim zdaniem jest to bardzo nierowny zespol majacy w swoim dorobku tylez ciekawych utworow, co miernych. Mialem takze stycznosc z innymi Argentynczykami, tym razem z The Crabs Corporation. Panowie bardziej jednak skupiaja sie na wygladzie, a mniej na muzyce, stad jedynie informuje, ze cos takiego jest, bo wiem, ze niektorym fanom skinhead reggae przypadli do hustu (mnie w zadnym razie). Inna kapela spiewajaca po hiszpansku, ktora mozna sprawdzic to La Familia Torelli, grajaca (piszac z grubsza) tradycyjne ska. Tytus Let's go crazy
Re: Kapele SKA,REGGAE z hiszpańskojęzycznym vocalem!
a wlasnie, ze nie jest hiszpanski Contratempo i byl portugalski Contatempos ha! Ska`d 4 life !
Powrót do Wykonawcy z zagranicy Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość |