The Bartenders w Klubie 55!
2012-06-01, Warszawa
Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków skagae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1 czerwca... więcej » |
![]() |
Maddie Ruthless
Maddie RuthlessMaddie Ruthless to młodziutka, bo dopiero 22-letnia, artystka z Nowego Orleanu. Jest DJane, wokalistką, kiedyś tam bawiła się w robienie podcastu.
![]() ![]() Na koncie ma kilka mixtape'ów - linki do odsłuchów/downloadu na jej stronie internetowej. Jej nowy mixtape "Babylon Yuh Dun!" od wczoraj można kupować tutaj. Można go też przesłuchać na soundcloud Jaguar Sound. Ale dość już o mixtape'ach, bo nie dlatego postanowiłem założyć ten temat. Powodem jest ta płyta: ![]() Odkryłem ja dzięki recenzji na blogu dthrog-ska. Zaintrygowało mnie już pierwsze zdanie "Maddie Ruthless is the proclaimed Rocksteady Queen of New Orleans", a że album można za darmo ściągnąć ze strony wydawcy Community Records, to tym lepiej. Jeśli komuś się spodoba to może go mieć także na CD lub 10" winylu. Na "Hold The Phone" jest 7 utworów, w tym jedna dubowa wersja DJ-a Karo. 1. Heat Fever 2. Blood! Fire! 3. Rudie Blood Pact 4. Funeral Dirge 5. Inside Out 6. Abaracadabra 7. Rudie Dub Pact Maddie na płycie towarzyszy, jak widać na okładce, zespół The Secret Affair. Jest to "wcielenie" ska-core'owej kapeli Fatter Than Albert. Wg mnie właśnie backing band jest najsłabszą stroną tej płyty. Jakiś taki zbyt agresywny jest. Najmocniejsza strona to oczywiście wokal Maddie. Świetny jest! Klip do "Funeral Dirge" (wrzucałem go już wcześniej w temacie z teledyskami): http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eJOZCsbdD8 Maddie Ruthless znalazła się już wcześniej na winylowej płycie (z serii "Ska is Dead") ![]() gdzie w duecie z V. Ruggiero zaśpiewała utwór “Policeman”. Na drugiej stronie singla znalazł się utwór "Carla" The Forthrights, z którym to Maddie także współpracowała. Efekt współpracy z The Forthrights, czyli utwór "Jaguar Queen", można przesłuchać np. na wydanej wczoraj składance "Head Above Water: A Response to the BP Drilling Disaster. ![]() ![]()
Powrót do Wykonawcy z zagranicy Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość |