The Bartenders w Klubie 55! 2012-06-01, Warszawa

Klub 55 i Wasza ukochana ferajna The Bartenders mają największą przyjemność zaprosić wszystkich sympatyków skaŸgae z jazzowymi wtrętami na koncert, który już 1 czerwca... więcej »

SKA-P

Informacje o zagranicznych wykonawcach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul

Postprzez chudy Pt wrz 22, 2006 20:58

[quote="BogusKowalski]Madonna (kiedy plyta ska?) [/quote]

podejrzewam, że zaraz po komercyjnym sukcesie płyty R.Lo (bo jak sadze taka bedzie nowa ksywa latynoski znanej jako J.Lo hehe). A tak już totalnie nie na temat to ostatnio sobie przy piwku z kumplami gdybaliśmy nad tą płytą ska jenifer i sobie kurde wymyślelismy, że może to być naprawde zajebista płytka. Podejrzewam, że może się tam znaleść wielu muzyków z różnych kapel które w usa coś znaczą i mogą odjebać naprawde kawał dobrej roboty :) no, ale zobaczymy hehe.. tak czy innaczej mam nadzieje, że gwiazdka pod choinka zostawi mi krążek R.Lo :D
chudy

Postprzez Bosston Śr wrz 27, 2006 13:42

BogusKowalski napisał(a):
NIEGODZIWA napisał(a):taa ja to mysle ze te poglady to niekoniecznie ich ale pomysl duzej wytworni ktora ich swego czasu wydawala , a zreszta i tak wiekszosc kawalkow jest o dupie maryni tak naprawde

tez mi sie kiedys podobali :oops: teraz wydaja mi sie troche tandetni

Niegodziwa! Kiedy Ty zaczniesz wreszcie sluchac Slackersow co?

Bo jak widzisz Twoj maz, a takze kolega Pablo maja racje i nie masz wyjscia, wkrotce bedziesz sluchac juz tylko dobrego, bujajacego traditional ska. Nie ma innej drogi :wink: .

A co do Ska-p, to pamietam, ze w Hiszpanii ich plyty stoja w tej samej przegrodzie cenowej co Madonna (kiedy plyta ska?) i inne "tuzu" szolbiznesu.

I jeszcze te deciaki z syntezatora. no sorry Ska-p = ble!

BoguśKowalski-No to masz poważny argument przeciw SKA-P:

-w pobliskim Gorlitz kupiłem CD V/A "Hellcat Rec.Presents...Give'em The Boots" oraz Mr.Review- Ep. i co???Twoim zdaniem kapele na w/w składaku i Mr.Review to buraki nie godne zakupu ich płyt,bo akurat leżały obok Bon Jovi i Scorpions???A uwierz mi,że tak właśnie było!!!;

-dęciaki z syntezatora owszem,ale to już historia-teraz do pieca dorzucają z żywą sekcją;
7 Dziewcząt z Albatrosa Tyś Jedyna...
Bosston

Postprzez BogusKowalski Śr wrz 27, 2006 14:01

BoguśKowalski-No to masz poważny argument przeciw SKA-P:

-w pobliskim Gorlitz kupiłem CD V/A "Hellcat Rec.Presents...Give'em The Boots" oraz Mr.Review- Ep. i co???Twoim zdaniem kapele na w/w składaku i Mr.Review to buraki nie godne zakupu ich płyt,bo akurat leżały obok Bon Jovi i Scorpions???A uwierz mi,że tak właśnie było!!!;

-dęciaki z syntezatora owszem,ale to już historia-teraz do pieca dorzucają z żywą sekcją;[/quote]

no ja o cenie mowilem. Najnowsza Madonna 18 E i Ska-P tyle samo.

To polityka ich wytworni, ale jak sa tacy "prawdziwi" to mogliby jakos inaczek kontrakt sformulowac nie?
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Rycho Śr wrz 27, 2006 17:48

W takim razie co powiecie na cenę tego CD prekursorów amerykańskiego ska The Untouchables

http://www.amazon.com/Cool-Beginnings-R ... F8&s=music
Rycho

Postprzez jareg Cz lis 30, 2006 18:00

Wracając do SKA-P, jak wiadomo zespół od dawna nie istnieje. Kto lubił, ten pewnie żałuje, kto nie lubił myśli, że gorzej już nie można. Błąd. Był jeden zespół, teraz są dwa. Gitarzysta Joxemi założył kapelę No Relax, która gra punka w jego najgorszym wydaniu (12-13 latkom może się podobać), a jeden z wokalistów Pipiho pod nazwą The Locos gra ska/punka, ale tak, że przy nich SKA-P jawi się jako największe objawienie w muzyce. Tylko teksty się niezmieniły, są tak samo idiotyczne jak kiedyś. W każdym razie uważajcie na te dwie kapele. Szkoda czasu.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez p@r@ Cz lis 30, 2006 19:42

Kubol69 napisał(a):powiem śmiało że ich nie lubię :P:P

Powiem szczerze , że są kola do zniesienia ja mam troszkę za sobą i się nie zraziłem !!! 8)
Tylko Old School Reggae!
p@r@

Re: SKA-P

Postprzez Kunze N wrz 11, 2011 20:46

Minęło już 5 lat od ostatniego postu w tym temacie, a ja dalej słucham Ska-P. Ciekawe, co mi się stało?
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez BogusKowalski N gru 25, 2011 11:14

haha, moze jestes za leniwy aby poszukac/przesluchac tysiaca nowych kapel i plyt. po prostu :?: :lol:
Pozdrawiam!
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Kunze Wt gru 27, 2011 22:18

Coś w tym lenistwie jest, masz rację. Więc jeśli pozwolisz pozostanę wielbicielem Ska-P. Nawet gdy od czasu do czasu wpadnie mi w ucho jedna z tysiąca innych "nowych" kapel i płyt. Też będzie miło. Pozdrawiam!
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez Kunze Pn lut 06, 2012 22:14

Chociaż nie mam zamiaru żegnać się ze SKA-P, od paru dni znów namiętnie słucham The Skatalites. Szczególnie wieczorem, albo w biurze z YT.
Kunze

Poprzednia strona

Powrót do Wykonawcy z zagranicy