The Flatliners + The Mugshots 2012-06-19, Poznań

19 czerwca w poznańskiej Scenie Pod Minogą zagrają Kanadyjczycy z The Flatliners oraz - jako support - The Mugshots. THE FLATLINERS pochodzą z Kanady i tworzą wspólnie od... więcej »

SKA-P

Informacje o zagranicznych wykonawcach Ska / Reggae / Rocksteady / Soul

SKA-P

Postprzez sally brown N wrz 17, 2006 11:45

nie widzialam zadnego tematu dtyczacego tej hiszpanskiej kapeli, jak dla mnie genialna. najlepsze plyty ti 'el vals der obrero', 'que corra la voz' ;planeta eskoria' i 'incontrolable'. a Wy co myslicie na ich temat
EH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDON

QUIEN TE ROBO EL CORAZON ?
sally brown

Postprzez STĘPEL N wrz 17, 2006 11:54

Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez sally brown N wrz 17, 2006 11:58

a to przepraszam :)
EH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDON

QUIEN TE ROBO EL CORAZON ?
sally brown

Postprzez Kubol69 Pn wrz 18, 2006 21:06

powiem śmiało że ich nie lubię :P:P
Kubol69

Postprzez Kunze Pn wrz 18, 2006 21:21

A ja, choć ostatnio dałem dupy i napisałem, że są z Portugalii (łole dupek, ze mnie, nie??), słucham ich ostatnio na okrągło. Niestety mam tylko 23 mp3 z albumów Que Corra la Voz, Planeta Eskoria, El Vals De Obrero, Eurosis, Agradecidos - Rosendo. Ale i tak rewelka dla mnie.

Jak trafie gdzieś płytkę, to sobie może sprawie. Jak mi domowy budżecik pozwoli :(

Zośka (3,9 l) i Marianna (11 m-cy) też lubią, a co niech sie dobrze wychowują. Moja najlepsza żona też posłucha, i bardzo dobrze. :D
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Postprzez Rude Wt wrz 19, 2006 14:30

Moze niektorym sie naraze ale jak dla mnie jest to nieco znosniejsza forma dico polo. Nie trawie ani troche.
Let's go crazy
Rude

Postprzez buster Wt wrz 19, 2006 23:07

Rude napisał(a):Moze niektorym sie naraze ale jak dla mnie jest to nieco znosniejsza forma dico polo. Nie trawie ani troche.
po krotkim okresie fascynacji w wieku 15-16 lat doszedlem do podobnych wnioskow.. :wink:
Warsaw Ska Siegheilers!
buster

Postprzez resztka Wt wrz 19, 2006 23:19

buster napisał(a):po krotkim okresie fascynacji w wieku 15-16 lat doszedlem do podobnych wnioskow.. :wink:

ja tak samo, tyle że o rok wczesniej tj na przełomie 14 i 15 roku życia :)
resztka

Postprzez chudy Wt wrz 19, 2006 23:45

Ja tam fanem ska-p chyba nigdy nie byłem, ale nie ukrywam, że niektóre ich kawałki rozpierdalają mnie na łopatki i jak kiedyś zajmowałęm się robieniem ska partów to często owe kawałki się pojawiały :)
chudy

Postprzez BogusKowalski Śr wrz 20, 2006 0:18

Jest tyle dobego ska. Po co sluchac ska-p ? 8)
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez skavliks Śr wrz 20, 2006 7:12

Kunze napisał(a):Zośka (3,9 l) i Marianna (11 m-cy) też lubią, a co niech sie dobrze wychowują.

:shock: na starość wstąpią do jakiejś bojówki bolszewickiej i dopiero będziesz miał ambaras po takim wychowaniu :evil:
skavliks

Postprzez Rude Śr wrz 20, 2006 8:26

Nie wyciagalem wczesniej faktu ze sa to zwolennicy jedynie slusznego systemu sprawiedliwosci spolecznej ale skoro juz sie o tym mowi to jest to dla mnie jedno z kryteriow decydujacych o tym zeby sie do muzyki jakiejs kapeli nie dotykac :twisted:
Let's go crazy
Rude

Postprzez NIEGODZIWA Śr wrz 20, 2006 9:38

taa ja to mysle ze te poglady to niekoniecznie ich ale pomysl duzej wytworni ktora ich swego czasu wydawala , a zreszta i tak wiekszosc kawalkow jest o dupie maryni tak naprawde

tez mi sie kiedys podobali :oops: teraz wydaja mi sie troche tandetni ale sentyment zostal i niektore kawalki do dzis poprawiaja mi chumor , a bawic sie do nich chyba bede zawsze
Obrazek
NIEGODZIWA

Postprzez BogusKowalski Śr wrz 20, 2006 11:42

NIEGODZIWA napisał(a):taa ja to mysle ze te poglady to niekoniecznie ich ale pomysl duzej wytworni ktora ich swego czasu wydawala , a zreszta i tak wiekszosc kawalkow jest o dupie maryni tak naprawde

tez mi sie kiedys podobali :oops: teraz wydaja mi sie troche tandetni

Niegodziwa! Kiedy Ty zaczniesz wreszcie sluchac Slackersow co?

Bo jak widzisz Twoj maz, a takze kolega Pablo maja racje i nie masz wyjscia, wkrotce bedziesz sluchac juz tylko dobrego, bujajacego traditional ska. Nie ma innej drogi :wink: .

A co do Ska-p, to pamietam, ze w Hiszpanii ich plyty stoja w tej samej przegrodzie cenowej co Madonna (kiedy plyta ska?) i inne "tuzu" szolbiznesu.

I jeszcze te deciaki z syntezatora. no sorry Ska-p = ble!
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Kunze Pt wrz 22, 2006 19:45

skavliks napisał(a)::shock: na starość wstąpią do jakiejś bojówki bolszewickiej i dopiero będziesz miał ambaras po takim wychowaniu :evil:

Chodzi mi o wychowanie przy dzwiekach jedynie slusznej muzyki. Poglady ludzi ze Ska-P mnie absolutnie nie interesują, bo tak się sklada, ze 11 wrzesnia stuknela mi 30 i juz mam swoje poglady.

Aktualnie, obok innych bandow, Ska-P zajmuje u mnie dosc wysokoa pozycje, moze niedlugo spadnie jak mi sie znudzi. Takie jest zycie. Nie mam zamiaru ich wychwalac pod niebiosa. Jedynie chcialem dac im maly plusik, bo te kawalki, ktore mam daja rade.

Co do wstapienia na starosc do jakiejs bojowki, jak juz onegdaj pisalem, swego czasu tez nalezalem do "trudnej mlodziezy" (zajeb!@#$% mi sie ten zwrot teraz podoba) i jakos nie daje powodow do wstydu swoim rodzicom. Chociaz spraw miedzy moimi rodzicami a mna, wolalbym tu nie wywlekac. Bo moja rodzina to moja zona i dzieci, a nie matka z ojcem, czy tesciowa z tesciem.

niegodziwa napisał(a):a zreszta i tak wiekszosc kawalkow jest o dupie maryni tak naprawde

Uprzejmie prosze dac spokoj Maryni. Nikt o dupie mej ukochanej mlodszej coreczki nie spiewa :roll: :lol:

serdeczne sle pozdrowienia wszystkim czytaczom :wink:
ska napędza umysł, ska ładuje duszę, ska uzdrawia ciało... this is the heavy heavy monster sound...One step beyond!
Kunze

Następna strona

Powrót do Wykonawcy z zagranicy